Vendex KBB NV

PERSBERICHT

Forse besparing op gesprekskosten met nieuwe belservice

Dixons breekt markt vaste telefonie open

's-Hertogenbosch, 22 augustus 2005

Dixons, één van de leidende multimediaformules in Nederland, maakt telefoneren via de vaste lijn aanzienlijk goedkoper. Consumenten kunnen zich in de filialen van Dixons of via de website aanmelden voor Dixons Vaste Telefonie en kunnen zo fors besparen op hun telefoonrekening. Vergeleken met de huidige gesprekskosten van KPN kan het voordeel bij Dixons oplopen tot 30%. De internationale tarieven zijn bij Dixons zelfs tot bijna 70% lager dan bij KPN. Ook vergeleken met Tele2 is Dixons goedkoper.

Klanten van Dixons Vaste Telefonie sluiten geen contract en nemen ook geen abonnement. Zij melden zich via winkel of website aan en kunnen al binnen vijf dagen aanzienlijk goedkoper bellen. Om de tarieven blijvend laag te kunnen houden worden de maandelijkse gesprekskosten automatisch afgeschreven. Elke maand wordt per e-mail een overzichtelijke factuur gestuurd. Online kunnen de details van de gesprekskosten worden opgevraagd.

Klanten die overstappen op Dixons Vaste Telefonie merken dat alleen aan hun lagere telefoonrekening. Er zijn geen technische ingrepen nodig en ook het bestaande abonnement bij KPN blijft gewoon doorlopen, echter zonder de maandelijkse gesprekskosten want die worden door Dixons in rekening gebracht.

Om echt goedkoop bellen via het vaste net mogelijk te maken werkt Dixons samen met het Nederlandse bedrijf Supereon in `s-Hertogenbosch. Supereon is een telecom provider, gespecialiseerd in het leveren van spraak-, data- en internetverbindingen. Het bedrijf koopt ten behoeve van Dixons Vaste Telefonie belcapaciteit in op de telecommarkt en zorgt voor onder meer de technische en administratieve afhandeling. Dankzij een efficiënte organisatiestructuur en toegepaste technieken kan het bedrijf alle diensten tegen scherpe tarieven aanbieden. Dixons overweegt om in samenwerking met Supereon in de toekomst ook diensten als VOIP, ADSL en internet voordelig aan te bieden.

Over Dixons
Dixons is een van de grootste aanbieders van populaire vrijetijdselektronica in Nederland. De winkelformule is marktleider op het gebied van digitale fotografie, MP3 en navigatie en is een belangrijk verkoopkanaal van mobiele telecommunicatieapparatuur. Eind vorig jaar is Dixons uitgeroepen tot 'Telecom-winkel van het jaar 2004' in de categorie elektronicawinkels. Dixons werd als beste beoordeeld op een drietal aspecten: presentatie en sfeer in de winkel, samenstelling en veelzijdigheid van het assortiment en kwaliteit en deskundigheid van de medewerkers.
In Nederland heeft Dixons 141 vestigingen. In België, waar Dixons anderhalf jaar geleden is begonnen, zijn inmiddels 5 winkels open. Dixons is onderdeel van het detailhandelsconcern Vendex KBB.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met: Theo Strijbos (CFO), tel: 073 ­ 6460704

---- --