Gemeente Utrecht

SCHRIFTELIJKE VRAGEN inzake sportpark Zuilenselaan 91 Vragen van de heer P.F.C. Jansen
(ingekomen 22 augustus 2005)

Bij brief van 17 augustus 2005 informeert wethouder H.Janssen de gemeenteraad over een aantal openstaande vragen met betrekking tot de herontwikkeling van het Veemarktterrein. Uit deze brief blijkt dat het College als alternatieve locatie voor de Veemarkt ook het terrein van sportpark Zuilenselaan heeft onderzocht. Weliswaar is deze locatie om technische redenen voor deze bestemming afgevallen, maar klaarblijkelijk vindt het College een alternatieve bestemming voor het sportpark als zodanig bespreekbaar, of wellicht zelfs wenselijk.

In het verleden is er ook al sprake van geweest dat het sportpark Zuilenselaan opgedoekt zou worden. Dat is toen na verzet van de sportverenigingen en de wijk teruggedraaid. Ook stond de Zuilenselaan op de groslijst voor de "verdienend vermogen"/Groen voor Poen locaties, maar het sportpark ontbrak op het definitieve voorstel dat aan de raad gedaan is (brief OGU 03.124820 OGU 03.124820 d.d. 11 mei 2004). De SP-fractie is overigens van mening dat het bebouwen van dit sportpark, onderdeel van een smalle groene long tussen de bebouwing van Zuilen en Maarssen-Dorp, volstrekt onwenselijk is.

Wij hebben bij de Vereniging Sport Utrecht geïnformeerd of de gemeente met hen in overleg is getreden over een eventuele opheffing van het sportpark. Volgens hun woordvoerder is vorig jaar in het kader van de verdienend vermogen discussie juist geconcludeerd dat het sportpark gehandhaafd dient te blijven, waarbij er wel behoefte is aan een vorm van revitalisering, bijvoorbeeld door het introduceren van nieuwe sporten op dit complex.

Naar aanleiding hiervan hebben wij de volgende vragen:


1. Hoe is het mogelijk dat de locatie van het sportpark Zuilenselaan in beeld was als mogelijke bouwlocatie voor de Veemarkt, zonder dat in enig door de raad vastgesteld kader is aangegeven dat een functieverandering voor dit gebied acceptabel is?
2. Wat is de visie van het College op de mogelijke toekomstige bestemming(en) van de locatie sportpark Zuilenslaan?
3. Waarom is er geen overleg gevoerd met de VSU en de betrokken verenigingen over de mogelijke bestemmingswijziging van het sportpark?

---- --