Politie Limburg-Zuid

Aanhoudingen wegens betrokkenheid bij dood baby

Landgraaf 21-08-2005 - De politie Limburg Zuid heeft zaterdag twee mannen en een vrouw uit de gemeente Landgraaf allen bewoners van een pand aan het Surinameplein aangehouden op grond van mogelijke betrokkenheid bij de dood van een 4 maanden oude baby.

Op vrijdag 19 augustus kreeg de politie een melding van het ziekenhuis in Heerlen, nadat twijfel ontstaan was over de doodsoorzaak van de baby. Het meisje was daar kort tevoren in levenloze toestand binnengebracht. Verder onderzoek aanvankelijk in het Academisch Ziekenhuis in Maastricht en later op de dag bij het Nederlands Forensisch Instituut in Rijswijk bracht aan het licht dat de baby inderdaad een onnatuurlijke dood gestorven was.

Na het bekend worden van deze uitslag ging de politie - die de 30-jarige vader en de 19-jarige moeder van het kind alsmede de 53-jarige huisgenoot van het echtpaar vrijdag al had gehoord over de dood van het kind - zaterdag over tot de aanhouding en inverzekeringstelling van de mannen en de vrouw. Onderzocht wordt wat ieders mogelijke aandeel is geweest in de dood van de baby. De politie is bezig met een buurtonderzoek in deze zaak.