Time : 2:53:10 PM
Date : Monday, August 22, 2005
Sender Name: CimPro BV

Nieuwe generatie besturingssystemen op afstand

Sint-Niklaas , augustus 2005 - Automatiseringsbedrijf CimPro uit Sint-Niklaas presenteert een nieuwe generatie TBOX-systemen. TBOX is een systeem voor het op afstand besturen en monitoren van onbemande objecten. Het huidige TBOX Classic wordt daarmee door het modulaire TBOX MS ( = Modulair System) en door TBOX Lite voor de kleinere systemen opgevolgd. De nieuwe generatie TBOX-systemen maken gebruik van de laatste technologische ontwikkelingen. Voorbeelden hiervan zijn de ingebouwde GPRS-communicatie, meer dataopslag en de volledig geïntegreerde internettechnologie waarmee aan de veranderende marktvraag wordt voldaan. Alle software van de huidige generatie TBOX-systemen is "opwaarts" compatibel met de nieuwe generatie. De TBOX MS en TBOX Lite zijn per direct leverbaar, terwijl de TBOX Classic eveneens verkrijgbaar blijft.

Van punt-tot-punt naar IP
Een grondig marktonderzoek bracht aan het licht dat de huidige markt verschuift van traditionele 'punt-tot-punt'-communicatie (telefoonlijnen, ISDN, GSM-data) naar IP-gebaseerde systemen met het draadloze GPRS en ADSL. De nieuwe generatie TBOX-systemen speelt hierop in en nu kan men standaard GPRS-communicatie integreren in het onderstation. De gebruiker betaalt nu geen telefoonkosten meer op tijdsbasis, maar alleen op de hoeveelheid verstuurde gegevens. Een aanzienlijke besparing in belkosten is het resultaat, omdat in telemetrieprojecten meestal weinig gegevens worden verstuurd. Op locaties, waar een vaste lijn ter beschikking is, kan men als alternatief ADSL gebruiken. Hiervoor is op elk TBOX-systeem, zonder meerkosten, een Ethernet-poort aanwezig. Bovendien bevat ieder TBOX-systeem een ingebouwde WebServer met grafische plaatjes, trendgrafieken en alarmpagina's. Uiteraard ondersteunt de nieuwe generatie TBOX-systemen nog steeds de standaard
telemetrievoorzieningen, zoals geïntegreerde PLC, datalogger en alarmeringen. Deze voorzieningen zijn eveneens vernieuwd. Zo kan men bijvoorbeeld de ingebouwde PLC niet alleen via het bekende IEC 61131-C ladderdiagram configureren, maar nu ook in BASIC. Dat betekent dat ingewikkelde berekeningen in BASIC kunnen worden geprogrammeerd en in een functiebouwsteen kan worden ondergebracht. Deze functie kan vervolgens via het ladderprogramma worden aangeroepen. Ten slotte is ook de opslagcapaciteit van de nieuwe generatie TBOX-systemen uitgebreid. Door toevoeging van een geheugenkaart kan men tot 8 MByte opslaan, inclusief tijd- en datumstempel.

TBOX MS en TBOX Lite
Van het huidige TBOX-systeem zijn meer dan 50.000 systemen in meer dan 35 landen wereldwijd geïnstalleerd. De opvolger van de huidige TBOX Classic is de TBOX MS, die volledig modulair van opbouw is. De interfacerekken zijn beschikbaar met 5, 10, 15 of 20 sleuven. Tevens heeft de gebruiker de keuze uit twee verschillende types CPU's: één gebaseerd op een 16bit processor en één gebaseerd op een 32bit processor. De keuze voor de communicatie bestaat uit een 'punt-tot-punt' (PSTN, ISDN, GSM) of IP-gebaseerde verbindingen (GPRS, ADSL). Ten slotte is er een breed scala aan interfacekaarten voor digitale en analoge I/O beschikbaar. Aan deonderkant van de markt komt er een low-cost model TBOX Lite. Het gaat hierbij om een complete TBOX, die echter niet is uit te breiden.
De verwachting is dat de TBOX Lite vooral zal worden ingezet in de M2M (Machine to Machine) markt voor eenvoudige applicaties, zoals het uitlezen van tanks op afstand, het monitoren van liften, het uitlezen van meters enzovoort. In deze markt is de gebruiker op zoek naar een compleet systeem, met beperkte functionaliteit, die zeer snel gerealiseerd moet worden. Een complete applicatie kan met behulp van de TBOX Lite in enkele uren worden geconfigureerd.

CimPro
CimPro BV is leverancier van open telemetriesystemen. Het gaat hierbij om systemen die opgebouwd zijn uit goed integreerbare standaardproducten die op industriële standaarden zijn gebaseerd. Een toenemend aantal leveranciers van industriële besturingssystemen conformeert zich aan deze standaarden. Hierdoor zijn steeds meer producten van verschillende fabrikaten onderling uitwisselbaar. CimPro levert hard- en software, consultancy, opleidingen, technische ondersteuning
en after sales. Voor de telemetriemarkt biedt het bedrijf totaaloplossingen gebaseerd op TBOX en open beheerssystemen gebaseerd op Intranet Servers en databases. Voor de realisatie van projecten werkt het bedrijf samen met verschillende door CimPro gekwalificeerde integratoren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Marcel Laes

CimPro BV
Nieuwe Baan 70
Sint Niklaas

Mobile : (0)474 - 89 15 60
Tel : (0)3- 722 03 03
Fax : (0)3-722 03 84
Email : mlaes@cimpro.com
Web : www.cimpro.com
Web : www.emetering.biz