Time : 11:18:04 AM
Date : Monday, August 22, 2005
Sender Name: COMCO SPRL

De wet op dienstencheques betekent meer werk voor consultants en Software op maat van erkende ondernemingen voor dienstencheques

Een dienstencheque is een betaalmiddel, uitgegeven door de firma ACCOR TRB, waarmee de gebruiker huishoudelijke diensten kan vergoeden.

In ruil voor hun diensten ontvangen de erkende ondernemingen de cheques van hun werknemers, waarna ze aan
ACCOR TRB worden overgemaakt voor uitbetaling.

De honderden cheques die wekelijks moeten worden verwerkt, stapelen zich op en zijn een extra administratieve last voor de ondernemingen. Bovendien kan elk verlies of elke vergetelheid nefaste gevolgen hebben.

De onderneming Wise Cleaning in Naast (Soignies) is zo'n erkende onderneming voor dienstencheques. Op één jaar tijd nam Wise Cleaning zowat 15 nieuwe mensen aan, waardoor de onderneming al snel met dit probleem werd geconfronteerd.

Het is dus op vraag van Wise Cleaning dat COMCO,
specialist in organisatieadvies, meewerkte aan de ontwikkeling van een softwareprogramma voor de automatische verwerking van deze dienstencheques en voorbereiding van de verzendbonnen aan ACCOR TRB.

Naast een snelle en vlotte invoer (tientallen cheques op enkele minuten) laat het programma toe de verzending van de cheques naar ACCOR TRB te controleren, statistieken per klant te genereren, de werkplanning op te stellen, en zelfs een zoek geraakte of niet teruggestuurde cheque op te sporen.

Deze software werd gekoppeld aan DareWin Solutions ERP, dat instaat voor de boekhouding en organisatie van de ondernemingen, maar kan ook aan andere boekhoudprogramma's worden gelinkt.

De verkoop van T-SERVICE, het softwareprogramma dat speciaal werd ontwikkeld voor erkende ondernemingen voor dienstencheques, startte al op 1 augustus. Voor meer informatie surft u naar www.darewin.be

Eric Baroni
Redacteur nr. 2511 OMPP
Rue de Mignault 117
7062 Naast
00 32 (0) 495 22 30 81