Ingezonden persbericht


Cordys in Magic Quadrant voor Enterprise-Scope Application Platform Suites

Putten, 22 augustus 2005 - Analisten- en onderzoeksbureau Gartner heeft het Cordys 4.2-platform opgenomen in het visionairskwadrant van het 'Magic Quadrant for Enterprise-Scope Application Platform Suites (E-APS)'.

Het Gartner Magic Quadrant Report voor de E-APS-markt evalueert 14 softwarebedrijven op hun vermogen niet alleen éénmalige projecttools te ontwikkelen, maar veelzijdige platformtechnologieën te leveren. Gartner definieert een Application Platform Suite (APS) als 'een vorm van middleware die fungeert als superplatform dat de uiteenlopende eisen aan bedrijfssoftware invult binnen een geïntegreerd aanbod'. De definitie voor een E-APS is 'een APS waarmee IT-organisaties verschillende opeenvolgende projecten kunnen realiseren'. Bedrijven in het visionairskwadrant onderscheiden zich volgens Gartner door een duidelijke visie op marktontwikkelingen en bereiden zich daar ook concreet op voor. Daarbij is de optimalisering van de levering van deze diensten nog een aandachtspunt.

Volgens Gartner zal in 2010 meer dan 75% van de grote ondernemingen investeren in geïntegreerde veelzijdige technologieplatforms die de complexiteit van integratie van 'best of breed'-systemen voorkomen.

"Gartner heeft ons beoordeeld op onze visie op technologie en uitvoering", zegt Frits Felix, Vice-President Cordys Europe. "De plaatsing van Cordys in het visionairskwadrant van het Gartner Magic Quadrant for Enterprise-Scope Application Platform Suites onderstreept onze innovatieve, toekomstgerichte aanpak voor de complexe onderwerpen op het vlak van applicaties en integratie, waarmee bedrijven geconfronteerd worden."

Met het composite application framework Cordys 4.2 kunnen bedrijven hun eigen Service Oriented Architecture opzetten. Dat is mogelijk door een schaalbare Enterprise Service Bus te combineren met een complete Business Process Management-suite binnen één oplossing. Cordys biedt hiermee een flexibele oplossing waarmee bedrijven de waarde van hun bestaande IT-middelen kunnen maximaliseren. Bovendien zijn bedrijven er met deze oplossing van verzekerd dat de IT-omgeving de bedrijfsbehoeften kan invullen, nu en in de toekomst.

###

Cordys
Cordys (www.cordys.com) is een wereldwijd actief softwarebedrijf. De internetgerelateerde technologie van Cordys verbetert de samenwerking tussen mensen, systemen en organisaties. Dat maakt het voor bedrijven makkelijker en goedkoper om in te spelen op de behoeften van hun klanten. De kracht van de oplossingen is dat bedrijven daarvoor hun bestaande systemen niet hoeven te vervangen en dus langer kunnen profiteren van de investeringen die ze gedaan hebben. Cordys maakt bestaande systemen toekomstbestendig tegen een acceptabele prijs en in het tempo van de klant zelf. Cordys telt ruim 575 medewerkers en naast het hoofdkantoor in Putten, Nederland, heeft het bedrijf kantoren in andere landen van Europa en in China, India en de Verenigde Staten.

Noot voor de redactie,