Politie Zaanstreek-waterland


15:33 21-AUG-05
PURMEREND, MISSISSIPPISTRAAT

Vrouw gewond door steekvlam

Een 54-jarige vrouw uit Rotterdam is zondagmiddag ernstig gewond geraakt tijdens het barbecuen. Dat gebeurde toen een bewoner, in een poging het vuurtje op gang te brengen, wasbenzine over de barbecue goot. Er volgde een steekvlam, waardoor de kleding van het slachtoffer in brand vloog. Brandweer, politie, ambulance en een traumaheli kwamen ter plaatse. De vrouw werd met tweede en derdegraads brandwonden overgebracht naar het ziekenhuis.

14:55 21-AUG-05
ZAANDAM, ZUIDDIJK

Auto kwijt

De politie heeft de auto van een 24-jarige Amsterdammer in beslag genomen nadat hij tot tweemaal toe achter het stuur betrapt werd terwijl zijn rijbewijs is ingevorderd. De man werd zondagochtend rond 09.00 uur aan de kant gezet op de Prins Hendrikkade. Omdat de man weigerde mee te werken aan een ademtest, werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Onderweg uitte hij allerlei beledigingen en bedreigingen richting de agenten. Het rijbewijs van de man bleek te zijn ingevorderd en hij bleek de nacht ervoor een valse melding te hebben gedaan via 112, van een
verkrachting van een vrouw in een café. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed, het weigeren van een ademtest, belediging en bedreiging, rijden terwijl het rijbewijs is ingevorderd en het doen van een valse melding. Na verhoor mocht de man 's middags, met een rijverbod van 24 uur op zak, het politiebureau verlaten. De man stapte echter gewoon weer in zijn auto en werd na honderd meter te hebben gereden opnieuw aangehouden. Dit maal werd de auto van de man in beslag genomen.

21:50 21-AUG-05
ILPENDAM, JAAGWEG

Voetganger geschept door auto

Een 25-jarige Purmerender is zondagavond ernstig gewond geraakt toen hij op de Jaagweg ter hoogte van Ilpendam werd geschept door een auto. De automobilist had bij de stoplichten net groen licht gekregen en trok op. Even verderop is een bushalte waar een groepje mensen, waaronder het slachtoffer, op de bus stond te wachten. De Purmerender was toen al, vermoedelijk uit balorigheid, een aantal keer de weg over gerend. Uiteindelijk resulteerde dit in de botsing. Het slachtoffer werd met ernstig hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De automobilist bleek niet onder invloed van alcohol te zijn.

02:19 22-AUG-05
ZAANDAM, OOSTZIJDE

Inbreker aangehouden

Na een tip van een oplettende buurtbewoner heeft de politie een 31-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden op verdenking van inbraak in een woning. Rond 02.20 uur kreeg de politie een melding dat er was ingebroken in een woning aan de Oostzijde. Daar bleken ondermeer twee scooters, een handtas met inhoud, sierraden en kleding gestolen te zijn. Kort daarop werd de politie gebeld door een buurtbewoner, die in de Vergiliusstraat een verdachte man met een sporttas via de steeg een tuin in had zien lopen. De politie kon de verdachte vervolgens in een achtertuin aanhouden. Uit de zakken en de tas van de verdachte kwam een groot deel van de buit van de woninginbraak te voorschijn. Politiemensen vonden een van beide scooters terug in de Tolstraat. De man werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.


---- --