Gemeente Capelle a/d IJssel

Gemeente stelt zwemvoorziening De Blinkert zeker

Door een overeenkomst te sluiten met de huidige eigenaar van De Blinkert B.V., de heer Rob Lubbers,

stelt de gemeente Capelle aan den IJssel de zwemvoorziening in Capelle zeker. Met de overeenkomst is een bedrag van 3,9 miljoen gemoeid. De voltallige gemeenteraad van Capelle aan den IJssel staat

achter het sluiten van deze overeenkomst.

De overeenkomst houdt o.a. in dat De Blinkert B.V. afstand doet van zijn erfpachtrecht op de locatie van De Blinkert en dat de gemeente het door de heer Lubbers gebouwde zwembad verwerft. De aangekondigde executieveiling gaat niet door en ook het door de gemeente aangespannen hoger beroep wordt ingetrokken.

Tot 1 januari zet de heer Lubbers de exploitatie van het zwembad voor eigen rekening en risico voort. Daarna neemt de gemeente de exploitatie over. Over hoe dit in zijn werk zal gaan is er nog beraad.

Kosten

Het verwerven van De Blinkert en de exploitatie brengen kosten met zich mee. Voor deze kosten moet binnen de gemeentelijke begroting dekking worden gezocht. De exploitatielasten zijn vooralsnog geschat op 150.000 tot 200.000 per jaar. Veiligheidshalve wordt rekening gehouden met een bedrag van 250.000. Aangezien de

gemeente de volledige zeggenschap krijgt over het terrein en de opstallen wordt in samenspraak met de gemeenteraad en de Capelse bevolking bepaald, wat er verder met dit gebied gaat gebeuren.

De curator van het failliete zwembad is bereid om mee te werken aan de overeenkomst. De heer Lubbers heeft toegezegd dat met het geld dat beschikbaar komt door de verkoop, de vorderingen van de crediteuren worden betaald.

Wethouder Jan de Jong: Als sportwethouder ben ik heel blij . Zeker ook omdat we hiermee aan een wens van de Capelse bevolking voldoen. Aan de jarenlange maatschappelijke onrust over de toekomst van De Blinkert

is nu een einde gekomen. De inwoners van Capelle aan den IJssel kunnen dus in hun eigen woonplaats blijven zwemmen en het behoud van het zwembad betekent ook het behoud van een florerende zwemvereniging.

Donderdag 1 september vindt een extra gemeenteraadsvergadering plaats, waarin de nu aangekondigde overeenkomst wordt geformaliseerd. Aanvang 19.30 uur.