Politie Limburg-Noord

Politie ruimt hennepplantage

Datum: 22-08-2005
Tijd bericht: 15:49
Plaats: Baarlo
De politie heeft maandagmorgen in de kassen van een tuindersbedrijf in Baarlo een hennepplantage aangetroffen. In totaal zijn ruim 10.000 planten in beslaggenomen. De 36-jarige mede-eigenaresse van de kas is door de politie aangehouden op verdenking van betrokkenheid. De vrouw is na verhoor in vrijheid gesteld.

De plantage kwam aan het licht tijdens een controle van de arbeidsinspectie, belastingdienst, UWV en het vreemdelingentoezicht van de politie. Deze controle maakte deel uit van een reeks, reeds aangekondigde controles, gericht op de aanwezigheid van illegale werknemers. Bij de controle werden geen illegale werknemers aangetroffen maar wel een sterke hennepgeur. Na onderzoek kwam de plantage aan het licht. De politie is hierop direct gestart met een onderzoek. Op een drietal locaties binnen het bedrijf werd hennep en/of apparatuur aangetroffen. In totaal werden er 3313 stekjes en 6776 bijna oogstrijpe planten in beslaggenomen. De straatwaarde van de hennep wordt geschat op bruto 500.000 euro. Uit onderzoek is gebleken dat er geen sprake is van illegaal stroomgebruik.

De inbeslaggenomen hennep wordt net als de inbeslaggenomen apparatuur, afzuigingsinstallaties, assimilatielampen en gereedschap vernietigd. De politie onderzoekt de zaak.