Persberichten maandag 22 augustus

's-Hertogenbosch 22-08-2005

Te veel gedronken op fiets

Rosmalen - Zondagmiddag, rond 17.00 uur, is op de 48-jarige man uit 's-Hertogenbosch, op de Hendrik Wiegersmalaan in Rosmalen bekeurd. Hij reed op een fiets terwijl hij te veel had gedronken. Naast de bekeuring kreeg hij een rijverbod van 3 uur.

Mogelijk illegale vreemdeling

's-Hertogenbosch - Zondagavond werd op de Zuid Willemsvaart in 's-Hertogenbosch in een geparkeerde auto een slapende man aangetroffen. Bij controle gaf de man op 25 jaar te zijn en uit Italië te komen. Bij controle bleken de gegevens die de man had opgegeven vals te zijn. Hij is aangehouden en overgedragen aan de vreemdelingendienst om zijn identiteit en verblijfsstatus vast te stellen.

Rijden onder invloed

's-Hertogenbosch - Maandagmorgen, rond 05.00 uur, werd op de Simon Stevinweg in 's-Hertogenbosch een 25-jarige man uit Boxtel bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 4 uur.
-----
Rond 05.40 uur die morgen werd gemeld dat op de spoorlijn aan de Orthenseweg in 's-Hertogenbosch een auto stond. Ter plaatse troffen politiemensen een auto, bestuurd door een 21-jarige vrouw uit 's-Hertogenbosch. De auto stond vast op de spoorrails en moest worden weg getakeld. De vrouw bleek bij controle te veel te hebben gedronken om met een auto te mogen rijden. Ze werd hiervoor bekeurd. Naast die bekeuring kreeg ze ook een rijverbod van 3 uur.

Hennepkwekerij en wapens aangetroffen

Drunen - Maandagmiddag is in een woning aan de Sibeliusstraat in Drunen een hennepkwekerij aangetroffen. Op de eerste verdieping troffen de politiemensen een kwekerij met 44 planten. Elders in de woning werden ruim 60 XTC pillen en een flinke hoeveelheid gedroogde hennep aangetroffen. Ook troffen de politiemensen drie vuurwapens, munitie en een werpster aan. De stroom voor de hennepkwekerij werd buiten de elektriciteitsmeter om betrokken. De 23-jarige bewoner is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

Man aangehouden voor belediging

Boxtel - Zondagavond is een 31-jarige man uit Boxtel bekeurd. De man beledigde op de Baroniestraat in Boxtel twee surveillerende politiemensen. Hij werd aangehouden en nadat proces-verbaal tegen hem was opgemaakt, is hij weer heengezonden

Motorrijder gewond

Veghel - Zondagmiddag is een 18-jarige motorrijder uit Uden gewond geraakt. De jongen was op een braakliggend stuk terrein op het industrieterrein de Doornhoek in Veghel met zijn motor aan het crossen. Volgens getuigen reed de jongen met hoge snelheid door het terrein. Toen hij door een kuil reed, is hij vermoedelijk de macht over het stuur verloren en ten val gekomen. De jongen is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Veghel.

Man aangehouden voor bedreiging

Heesch - Zondagavond is een 30-jarige man uit Heesch aangehouden. De man wordt ervan verdacht eerder die avond 23-jarige vrouw uit Heesch te hebben bedreigd met de dood. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is hij later die avond weer heengezonden.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

Oss - Maandagmorgen is een 34-jarige man uit Oss aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn 30-jarige echtgenote in hun woning in Oss te hebben mishandeld en bedreigd. De man is in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

Rijden onder invloed rijbewijs ingevorderd

Oploo - Zondagmiddag rond 16.00 uur, is op de Gemertseweg in Oploo een 47-jarige man uit Oeffelt bekeurd. Hij reed met auto terwijl hij te veel gedronken had. De man blies bijna vijf keer het maximaal toegestane. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 13 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd.