Politie Groningen

Ronald Zwarter nieuwe districtchef Groningen/Haren

Ronald Zwarter nieuwe districtchef
Groningen 22-08-2005 - Ronald J.M. Zwarter (47 jaar), Commissaris van politie, wordt met ingang van 1 september 2005 de nieuwe chef van het district Groningen/Haren. Zwarter is momenteel chef van het district Zuid-Oost Drenthe (Emmen e.o.) en is sinds 2002 werkzaam bij het regionale politiekorps Drenthe. Afgelopen week werd de benoeming van Zwarter bij Koninklijk Besluit vastgesteld. Zwarter gebruikt de maand september om zich nader te oriënteren binnen Regiopolitie Groningen. Op maandag 3 oktober 2005 zal hij formeel als districtchef worden geïnstalleerd.

Ronald Zwarter volgt Martin Sitalsing op, die onlangs als plaatsvervangend korpschef vertrok naar Regiopolitie Friesland. Zwarter werkte vanaf 2002 als districtchef in Drenthe en hij was portefeuillehouder Veelplegers, Geweld en Zeden. Daarvoor werkte Zwarter vanaf 1980 in verschillende functies bij het regionaal korps Kennemerland en het politiekorps Haarlem. Hij begon als agent in de surveillancedienst en klom daarna op tot leidinggevende op het oprationeel niveau. Na de opleiding aan de Nederlandse Politieacademie te hebben afgerond (1997), bekleedde hij functies op het hoger managementniveau in de politieorganisatie.

De functie van districtchef Groningen/Haren werd tijdelijk waargenomen door Ben Stevens. Stevens zal vanaf medio oktober de functie van hoofd Bedrijfsvoering bij Regiopolitie Groningen gaan vervullen.