Gemeente Amsterdam

`Zomerschoon in alle parken'

22 augustus 2005
---
Geuzenveld-Slotermeer Stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer start de campagne `Zomerschoon in alle parken'.

Wandelen op de Burg. Eliasstraat Tys de Ruijter, portefeuillehouder Natuur en Milieu van stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer benadrukt dat de campagne verder gaat dan `het plaatsen van bordjes, afvalcontainers en het regelen van een toezichthouder': "We gaan ook zelf in de parken aan de slag. Net als vorig jaar bij de campagne in het Sloterpark worden extra toezichthouders ingezet. Ook gaat de milieupolitie surveilleren."

Alle maatregelen hadden het beoogde effect; een schoner park en vooral een goede sfeer onder bezoekers. "En daar is het ons om te doen. Mensen moeten kunnen genieten van hun prachtige parken," stelt de Ruijter.

Investeren

De Ruijter kondigde vorig jaar al aan dat hij bij een geslaagde aanpak in het Sloterpark de campagne wordt `uitgerold' over andere parken. "We investeren veel in mooie, schone parken. We zijn niet voor niets het groenste stadsdeel van Amsterdam. Daar moeten zoveel mogelijk mensen van kunnen genieten."

Groenste stadsdeel van Amsterdam

Geuzenveld-Slotermeer telt veel parken en natuurgebieden, waar volop in wordt geïnvesteerd. Zo werd dit jaar een natuurdeel in het Eendrachtspark opgeleverd. Binnenkort wordt de Lange Bretten, een onderdeel van de Brettenzone, verder ontwikkeld tot natuurgebied. Op deze pagina Groenste stadsdeel van Amsterdam