Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 22 augustus 2005

(
Hillegom Aangifte mishandeling
De politie heeft aangifte opgenomen van een 15-jarig meisje uit Hillegom. Zij werd op zondag 21 augustus, rond 21.30 uur, op de Wilhelminalaan door nog onbekende reden door leeftijdsgenoten geslagen en geschopt. Het meisje heeft een bult op haar hoofd aan de mishandeling overgehouden. Vrienden die in de buurt waren hebben zich vervolgens om haar bekommerd en hebben de politie ingeschakeld. De politie stelt een onderzoek in naar de mishandeling.

Leiden Inbraak en poging inbraak
De politie stelt een onderzoek in naar twee inbraken die plaatsvonden in het afgelopen weekend. Twee bedrijven aan de Rooseveltstraat waren de dupe. In één bedrijf werd er op zondag 21 augustus, omstreeks 22.30 uur ingebroken en werd er een computerkast meegenomen. Het inbraakalarm heeft de eigenaar gealarmeerd en deze heeft vervolgens de politie ingeschakeld. In het andere bedrijf zijn de inbrekers niet verder gekomen dat het ingooien van een raam. Beide eigenaren hebben bij de politie aangifte gedaan.


Leiden Aanhouding na winkeldiefstal

Een 18-jarige vrouw uit Leiden pleegde op maandag 22 augustus, rond 12.30 uur, een winkeldiefstal bij een winkel in natuurgoederen aan de Haarlemmerstraat. Zij stopte in haar tas onder andere bodylotion, huidolie en deodorant en rekende niet bij de kassa af. Toen het beveiligingspoortje afging viel de vrouw door de mand en werd overgedragen aan de geroepen politie. De verdachte wordt gehoord en tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.


Alphen a/d Rijn Aanhouding voor belediging

Agenten hielden op maandag 22 augustus, rond 00.15 uur, op de Wilhelminalaan een 17-jarige jongen uit Alphen aan den Rijn aan. De jongen was door de politie aangesproken nadat er meldingen kwamen dat hij en nog twee anderen hard op geparkeerde auto's sloegen. Omdat hij zich niet kon legitimeren werd hij meegenomen naar het bureau om de juiste identiteit van hem vast te stellen en een bekeuring uit te schrijven voor het niet bij zich hebben van een identiteitsbewijs. Kennelijk verbolgen over de gang van zaken, sloeg hij hard op de politieauto en beledigde de agenten. Hij werd vervolgens aangehouden. Vandaag is proces-verbaal opgemaakt voor belediging van een ambtenaar in functie. Rond het middaguur mocht hij het politiebureau weer verlaten.


Nieuwerkerk a/d IJssel Aanhouding voor mishandeling

De politie hield op maandag 22 augustus, rond 13.15 uur, in een woning aan de Vinkendaal een 51-jarige man uit Capelle aan den IJssel aan. De man was daar met nog anderen van een bedrijf voor de ontruiming van een woning. Na een woordenwisseling met een 54-jarige bewoner greep hij deze bij de keel. Nadat hij had losgelaten belde de Nieuwerkerker de politie. De verdachte wordt verhoord en tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt voor mishandeling.


Gouda Politie ontmantelt hennepkwekerij

De politie heeft vrijdag 19 augustus, rond 18.30 uur, een hennepkwekerij aangetroffen in een bedrijfspand aan de Westerkade. De 230 oogstrijpe plantjes en 16 groeilampen stonden op de 1e etage. Er was geen sprake van diefstal van elektriciteit. De planten zijn vernietigd. De politie die een tip had gekregen over het bestaan van de kwekerij is een onderzoek begonnen naar de nog niet gevonden eigenaar.


Haastrecht/ Krimpen aan den Lek Bekeuringen tijdens snelheidcontrole
De politie heeft op de Provinciale weg Oost in Haastrecht en de CG Roosweg in Krimpen aan den Lek automobilisten gecontroleerd op snelheid. Twee bekeuringen zijn uitgeschreven op de CG Roosweg wegens het overschrijden van de snelheidslimiet. De hoogste snelheid die werd gemeten was 123 km/u terwijl de limiet 80 km/u is.

Berkenwoude Rijden onder invloed
De politie heeft op maandag 22 augustus, rond 02.30 uur, een 20-jarige inwoner van Vlist aangehouden op de Schenkel. Hij werd onderworpen aan een blaastest, deze gaf een uitslag van 430 ug/l aan. De man kreeg een rijverbod van 4 uur opgelegd en een proces-verbaal.

--- einde berichten ---


---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --