Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Oosterhout(22/8)

OOSTERHOUT NB, 22 augustus 2005

Politie lost diverse bedrijfsinbraken op

RAAMSDONKSVEER / NIJMEGEN: Dankzij de aanhouding van een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats door de politie in Nijmegen heeft de politie in Raamsdonksveer diverse bedrijfsinbraken kunnen oplossen.

De Nijmeegse politie hield vorige week woensdag, 17 augustus, een man aan die bezig was auto-inbraken te plegen. Tijdens het onderzoek bleek dat de man ook gezocht werd door de Raamsdonksveerse politie, omdat hij ervan verdacht wordt in 2004 diverse bedrijfsinbraken te hebben gepleegd in die plaats. De Nijmeegse politiemensen waarschuwden daarop hun Brabantse collegas en droegen de man donderdag 18 augustus aan hen over.

De man zou in mei 2004 hebben ingebroken in een verzamelgebouw voor welzijnsinstanties aan de Rembrandtlaan, in een fitnesscentrum aan de Kasteellaan en in een gebouw van de Thuiszorg aan de Vijfhoevenlaan. Ook zou hij hebben geprobeerd in te breken in de gebouwen van een voetbalvereniging aan de Kloosterweg en een tennisvereniging aan de Wilhelminalaan.

De politie kwam de man op het spoor, omdat hij op diverse plaatsen vingerafdrukken had achtergelaten. Een aanhouding bleef tot nu toe echter uit, omdat de man geen vaste woon- of verblijfplaats had.

De man is vrijdag 19 augustus voorgeleid en in bewaring gegaan.

Man aangehouden na vernieling aan auto

DONGEN: De politie hield zondag 21 augustus een 23-jarige man uit Dongen aan op verdenking van vernieling van een auto. Een 66-jarige bewoner van de Kalmoestuin had de politie gebeld toen hij zag dat zijn auto zes meter verderop stond dan waar hij hem zelf had geparkeerd en bovendien schade had aan voor- en achterzijde. De politie trof bij de beschadigde auto glasscherven aan, afkomstig van een andere auto. Na een onderzoek in de omgeving trof de politie elders op de Kalmoestuin een auto aan, waar de glasscherven van afkomstig bleken te zijn. Daarop hielden ze de verdachte, die aangaf dat hij in de bewuste auto had gereden, aan. Vermoedelijk heeft de man in de nacht van zaterdag op zondag de verkeerde inrit genomen en is toen op de geparkeerd staande auto gebotst. De man is na verhoor heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Overlastmelding leidt tot ontdekking inbraak

DONGEN: De politie kreeg in de nacht van zondag 21 augustus op maandag 22 augustus omstreeks 02.00 uur een melding dat een aantal jongens over het hek van een school in de Kerkstraat waren geklommen. Ter plaatse trof de politie geen jongens aan, maar wel wat snoepgoed en wikkels van etenswaren. Na een onderzoek in de omgeving van de school zagen ze dat er was ingebroken in een nabij gelegen sportcomplex. Er bleek een deur te zijn opengebroken en daarna een rolluik te zijn geforceerd. Op het terrein trof de politie bovendien een krat frisdrank en diverse dozen snoepgoed aan. De politie stelt een onderzoek in naar deze inbraak.

Politie houdt visserijcontrole

WERKENDAM: Zondag 21 augustus heeft de politie diverse vissers gecontroleerd op de Bakkerskilweg en de Weeresteinweg. Daarbij kregen vier vissers een bekeuring: twee voor vissen zonder vergunning, één voor vissen zonder sportvisakte en één voor parkeren op een plaats waar een parkeerverbod geldt.

Inbraak in bouwketen

OOSTERHOUT: In de nacht van zondag 21 augustus op maandag 22 augustus is ingebroken in diverse bouwketen op een terrein aan de Atalantahof. Het is nog onbekend of er iets is weggenomen.

Man uit Genderen gewond bij aanrijding

WAALWIJK: Vanmorgen is omstreeks 08.20 uur, een 58-jarige man uit Genderen gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising van de Mannenbeemdweg en de Hoofdkorfweg. Het slachtoffer werd door de GGD met nek- en rugklachten over gebracht naar het Tweestedenziekenhuis. Het slachtoffer kreeg bij het oprijden van de kruising met zijn auto geen voorrang van een 22-jarige man uit Elshout die met zijn auto over de Mannenbeemdweg reed. Het slachtoffer reed door de klap aan de linkerzijde van de weg de sloot in waarbij een reflecterend bord beschadigd. De politie heeft een registratieset opgemaakt.

Politie treft hennepkwekerij aan

GEERTRUIDENBERG: De politie heeft vanmiddag een 46-jarige inwoner van die plaats aangehouden. Bij de verdachte werd in zijn schuur van een woning aan de Havenweg een kleine hennepkwekerij met 14 planten aangetroffen. Volgens de verdachte was hij pas begonnen met zijn kweekactiviteiten. De politie kwam de kwekerij op het spoor na een melding bij Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). De politie maakt proces-verbaal op.

Auteur: Leonie van Ooijen en Willem van Hooijdonk