Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (22/08)

BERGEN OP ZOOM, 22 augustus 2005

Politie houdt man aan voor afpersing
BERGEN OP ZOOM: Naar aanleiding van de afpersing van een 60-jarige inwoner van Bergen op Zoom van 13 juli jl heeft de districtsrecherche van Bergen op zoom een aanhouding verricht. Een 18-jarige inwoner van Ossendrecht kon maandag door de recherche worden aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij dit incident. De man heeft inmiddels bekend en is inverzekering gesteld.

Op 13 juli jl. krijgt het 60-jarige slachtoffer kontakt met de 18-jarige verdachte via een chatbox. Het tweetal besluit wat af te spreken en treft elkaar later die dag in het centrum van Bergen op Zoom. Wat er dan precies gebeurd is nog niet helemaal duidelijk. Wel staat vast dat de verdachte het slachtoffer heeft bedreigd met een vuurwapen, een op een echt wapen gelijkend balletjespistool, en hem dwingt om geld te pinnen. Het slachtoffer wordt daarbij geschopt en beschoten waarna hij besluit geld te pinnen en dit te overhandigen aan de verdachte. Die gaat er met het geld en nog een aantal persoonlijke eigendommen vandoor. Het slachtoffer moet zich met lichte verwondingen onder doktersbehandeling stellen en doet aangifte. Na onderzoek door de districtsrecherche kan de 18-jarige man uiteindelijk als verdachte worden aangehouden. Het vuurwapen werd ook aangetroffen en inbeslaggenomen. Hij bekend direct betrokken te zijn geweest bij dit misdrijf. Verder verteld hij dat hij zich eerder schuldig heeft gemaakt aan soortgelijke feiten. Hiervan is bij de politie echter niets bekend. De politie is daarom op zoek naar slachtoffers van afpersing of bedreiging onder homoseksuele mannen in Bergen op Zoom. Zij kunnen zich wenden tot de politie of telefonische kontakt opnemen met het politienummer 0900-8844.

Politie houdt verdachte schietpartij aan
BERGEN OP ZOOM: Een 29-jarige inwoner van Bergen op Zoom is zondag door de politie aangehouden als verdachte van de schietpartij van 15 mei jl. waarbij een 28-jarige inwoner van Bergen op Zoom zwaargewond raakte en moest worden opgenomen in een ziekenhuis in België.

Om nog onbekende reden raakte op 15 mei jl. een 28-jarige Bergenaar zwaargewond toen hij door een man werd neergeschoten op het St. Catharinaplein. De politie stelde een grondig buurtonderzoek in en hoorde verschillende getuigen. Uit deze verklaringen en uit de beelden die zijn geregistreerd door de cameras in het centrum van de stad kon de identiteit van de verdachte worden achterhaald. De man is hierop gesignaleerd en kon uiteindelijk afgelopen zondag in Schagen worden aangehouden. Hij is inverzekering gesteld.

Politie treft 44,5 kilo cocaïne aan
ROOSENDAAL: De politie heeft zaterdag tijdens een standaard controle in totaal 44,5 kilo cocaïne onderschept. Politieagenten troffen het voertuig rijdend aan op de Rijksweg A17 nabij Roosendaal. Het voertuig was niet geheel intact waardoor de politieagenten besloten het voertuig te controleren. Bij nadere controle van het voertuig trof de politie de cocaïne aan. De twee inzittenden, een 27-jarige inwoner van Portugal en een 19-jarige inwoner van Rotterdam zijn door de politie aangehouden en inverzekering gesteld. De cocaïne is inbeslaggenomen en zal nader worden onderzocht. Het tweetal wordt dinsdag voorgeleid voor de rechter-commissaris.

Politie houdt man aan wegens bezit van 1100 gram hennep BERGEN OP ZOOM: De politie hield op zondagmiddag 21 augustus een personenauto staande op de Rooseveltlaan met de bedoeling het voertuig te controleren. De politiemensen benaderden het voertuig. De bijrijder van de auto sprong uit het voertuig en rende weg. Een politieman ging achter hem aan, maar de achtervolging was tevergeefs. De man gooide tijdens zijn vlucht een plastic zak weg. Deze bleek 1100 gram hennep te bevatten. De bestuurder van de auto is aangehouden. Het gaat om een 20-jarige man uit Macheren (Frankrijk). De man is verhoord en in de loop van de avond in vrijheid gesteld met een dagvaarding.

Politie neemt aangifte op van bedrijfsinbraak
ROOSENDAAL: Tussen zaterdagmiddag 20 augustus en zondagmiddag 21 augustus is er ingebroken in een bedrijfspand aan de Meirestraat. Onbekenden drongen het pand binnen door de schuifdeuren aan de voorzijde van het pand open te breken. Er zijn een lasapparaat, een gereedschapskar met inhoud, een hogedrukslang en een aantal spuitbussen ontvreemd. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde.

Politie neemt aangifte op van woninginbraken
OUDENBOSCH: Op zondagmiddag 21 augustus is er ingebroken in een woning aan de Boutweg. Vermoedelijk kwamen de daders door het badkamerraam binnen. In het pand hebben ze een kluis opengebroken en onder andere sierraden weggenomen. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde.

SINT WILLEBRORD: In de nacht van zondag 21 augustus op maandag 22 augustus is er ingebroken in een woning aan de Dorpsstraat. Onbekenden forceerden het cilinderslot van de voordeur en doorzochten de benedenverdieping. Er zijn onder andere een handtas en een vaas ontvreemd. De politie heeft aangifte opgenomen van de bewoners.

Politie houdt man aan wegens rijden onder invloed
OUDENBOSCH: De politie hield op maandag 22 augustus omstreeks 02.00 uur een 32-jarige man uit Zevenbergen aan in verband met rijden onder invloed. De politie nam de man aan blaastest af waaruit bleek dat hij teveel gedronken had. Op het politiebureau onderging de man een ademanalyse. De uitslag hiervan bedroeg 360 ug/l, terwijl de maximaal toegestane hoeveelheid 220 ug/l bedraagt. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld.

Man raakt bekneld bij ongeval
WOUWSE PLANTAGE: Op maandagochtend gebeurde er een ongeval met letsel aan de Westelaarsestraat. Een 30-jarige inwoner van Wouwse Plantage was met zijn auto over de kop geslagen en ondersteboven in de sloot beland. De bestuurder zat bekneld in zijn voertuig en is door de brandweer uit zijn voertuig bevrijd. De automobilist verklaarde te hebben gedronken. Hij is ter observatie in het ziekenhuis opgenomen. De politie heeft een bloedproef laten doen en onderzoekt het ongeval.

Politie neem aangifte op van poging tot diefstal van auto WOENSDRECHT: Tussen zaterdag 20 augustus en zondag 21 augustus heeft men geprobeerd een auto te ontvreemden aan de Stompe Torenlaan. Men was via de achterklep het voertuig binnen gekomen en had via de stuurkolom geprobeerd de auto te starten. De politie heeft aangifte opgenomen van de eigenaar van het voertuig.

HUIJBERGEN: Op zondagmorgen tussen 01.00 uur en 08.00 uur hebben onbekenden geprobeerd een auto te stelen aan de Buntven. De daders verwijderden een ruitje uit de auto en probeerden via de stuurkolom de auto te starten.

Man raakt gewond tijdens ongeval
ROOSENDAAL: Op zondagavond gebeurde er een ongeval op de Damstraat. Een 28-jarige man op een bromfiets reed over het fietspad parallel aan de Dunanstraat. Een 31-jarige inwoner van Roosendaal wilde met zijn personenauto vanaf de Damstraat de Dunanstraat op rijden. De bestuurder van de bromfiets raakte tijdens het rijden in een slip en kwam tegen de voorzijde van de personenauto aan. De Tilburger is in het ziekenhuis behandeld aan een gebroken been.

Auteur: Nicolette Bovenhorst