Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 22 augustus 2005

Politie houdt inbreker aan

RIJSBERGEN: Op zondagmiddag 21 augustus is er ingebroken in een pand aan de Irenestraat. De bewoonster van het pand hoorde vreemde geluiden in huis en ging kijken. Beneden betrapte ze een inbreker. De inbreker schrok en ging ervan door. De 50-jarige vrouw alarmeerde de politie. Deze gingen ter plaatse en hielden op de Sint Bavostraat de inbreker aan. De 21-jarige man uit Rijsbergen is meegenomen naar het politiebureau en verhoord. Na verhoor is hij met een proces-verbaal in vrijheid gesteld. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.

Politie houdt man aan in verband met oplichting

OUD GASTEL: In een onderzoek naar oplichting heeft de politie op maandagmorgen 22 augustus een 29-jarige man uit Oud Gastel als verdachte aangehouden. De man werkte bij een bedrijf dat rolluiken plaatste. De man ging na het plaatsen van de rolluiken naar de klanten toe om een voorschot op de rekening op te halen. Het geld werd echter door de man nooit overgedragen aan zijn werkgever. Een gedupeerde deed aangifte van oplichting op deze wijze. Deze oplichting gebeurde op zondag 7 augustus. De man is voor zijn arrestatie al vanwege deze oplichtingspraktijken ontslagen bij het betreffende bedrijf. De man bekende de feiten en is na opmaken van het proces-verbaal weer in vrijheid gesteld.

Politie houdt man aan wegens mishandeling

ULICOTEN: Op zondagochtend zijn in de genoemde gemeente een 41-jarige vrouw uit Ulicoten en haar 18-jarige dochter uit Polen mishandeld. Aanleiding van de mishandelingen was een ruzie in de huiselijke sfeer tussen de 41-jarige vrouw en een 57-jarige man. De man mishandelde de vrouw en haar dochter wilde tussenbeiden komen. Hierop werd ook zij mishandeld. Moeder en dochter zijn het huis uit gevlucht en hebben de politie gewaarschuwd. De politie arresteerde de man. Hij is verhoord en in verzekering gesteld.

Politie houdt verdachte van woninginbraak aan

KLUNDERT: De politie hield op 21 augustus in Klundert een 20-jarige inwoner van Bergen op Zoom aan in verband met een woninginbraak op 29 juli. Deze inbraak vond plaats in een Langeweg. Bij de inbraak hebben de daders een ruit van het betreffende pand ingegooid en een kluis weggenomen. De politie hield op 30 juli en 17 augustus al twee verdachten aan en sluit meer aanhoudingen in deze zaak niet uit. De verdachte is in verzekering gesteld.

Politie neemt aangifte op van diefstal motor

BREDA: Op zondagmiddag 21 augustus is er aan de Karnemelkstraat een motor gestolen. De Yamaha type VM04 in de kleur zwart met kenteken MN-JJ-35 is om 13.15 uur geparkeerd aan de Karnemelkstraat. Toen de eigenaar om 17.15 uur terug kwam was zijn motor verdwenen. Aan het stuur van de motor was een helm bevestigd. De politie heeft aangifte opgenomen van diefstal en de motor internationaal als gestolen gesignaleerd.

Politie onderzoekt winkelinbraak

BREDA: Op zondagmiddag is er ingebroken in een winkelpand aan het Mgr. Nolensplein. De inbrekers zijn aan de achterzijde van het pand over de schutting geklommen en hebben een ruit ingeslagen. Het gehele pand is doorzocht en de daders namen een onbekend geldbedrag mee. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde en stelt een onderzoek in.

Politie neemt aangifte op van autodiefstal

CHAAM: Tussen zaterdag 20 augustus 22.00 uur en zondag 21 augustus 16.00 uur is er een auto gestolen aan de Flaasdijk. Het gaat om een rode Volkswagen Polo coupe met kenteken NG-16-KD. De politie heeft aangifte opgenomen van autodiefstal en het voertuig internationaal als gestolen gesignaleerd.

BREDA: Tussen zaterdag 20 augustus 12.00 uur en zondag 21 augustus
01.00 uur is er aan de Baliendijk een auto gestolen. Het gaat om een witte Mazda 323 met kenteken TZ-67-LX. De politie heeft aangifte opgenomen en de auto internationaal als gestolen gesignaleerd.

BREDA: Tussen zondagmiddag 21 augustus en maandagochtend 22 augustus is er een auto gestolen vanaf het Zandbergplein. Het gaat om een zwarte BMW van het type 325 TD met kenteken FR-XJ-96. De politie heeft aangifte opgenomen van de eigenaar van het voertuig en de auto internationaal als gestolen gesignaleerd.

Politie houdt dronken automobilist aan

BREDA: Op maandag 22 augustus hield de politie omstreeks 02.45 uur een 20-jarige man uit Breda aan wegens rijden onder invloed. De politie hield de man staande op de Nieuwe Prinsenkade en nam hem een blaastest af. Hieruit bleek dat de man teveel gedronken had. Hij moest mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. De uitslag hiervan bedroeg 640 ug/l, terwijl de wettelijk maximaal toegestane hoeveelheid 220 ug/l bedraagt. De politie heeft het rijbewijs van de man ingenomen en hem na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Politie neemt aangifte op van diefstal met buit van 15 ton

KLUNDERT: Tussen vrijdagmiddag 19 augustus en maandagochtend 22 augustus zijn er bij een bedrijf aan de Buitendijk Oost 15 stalen rijplaten gestolen. Het gewicht van de buit bedraagt in totaal 15 ton en is vermoedelijk door middel van een vrachtwagen met kraan weggenomen. De politie neemt aangifte op van diefstal.

Politie houdt man aan tijdens gordelcontrole

ZUNDERT: De politie hield op maandagochtend 22 augustus een verkeerscontrole aan de Wernhoutsweg. Er zijn 3 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel.

Een 55-jarige automobilist uit Brecht is tijdens de controle aangehouden. Hij bleek nog 3 boetes open te hebben staan voor een bedrag voor in totaal bijna 400,-. De man kon niet betalen en is voor 21 dagen in gijzeling genomen.

Man raakt gewond bij éénzijdig ongeval

BREDA: Een 43-jarige bestuurder van een motor reed op maandagmiddag 22 augustus over de kruising tussen de Liniestraat en de van Musschenbroekstraat. Hij reed in de bocht vermoedelijk over een putdeksel en kwam ten val. De inwoner van Rijsbergen is per ambulance naar het Amphia ziekenhuis aan de Molengracht vervoerd. Hij heeft waarschijnlijk een gebroken rib.

Politie neemt aangifte op van diefstal uit woning

WERNHOUT: De politie heeft aangifte opgenomen van diefstal uit een woning aan de Lentsebaan. De bewoner van het huis was op zondagavond aanwezig in zijn woning toen hij twee vrouwen in zijn woning zag staan. De vrouwen begonnen een gesprek met de man over het ophokken van kippen. De bewoner verzocht de vrouwen het pand te verlaten. Toen hij na het vertrekken van de vrouwen zijn huis doorzocht ontdekte hij dat er een geldbedrag was ontvreemd. Het geld zat in een portemonnee die lag in één van de vertrekken van de woning. De vrouwen waren via een openstaande deur het pand binnen gekomen.

Politie neemt aangifte op van poging tot autodiefstal

ZUNDERT: Tussen zaterdag 20 augustus en maandag 22 augustus hebben onbekenden geprobeerd een auto te ontvreemden vanaf een parkeerplaats aan het Zwaluwhof. De daders maakten een snede in het dak van de cabriolet en maakten zo de deur open. Middels de bedrading hebben de onbekenden geprobeerd de auto te starten, dit is niet gelukt. De politie heeft aangifte opgenomen van poging tot autodiefstal.

Man raakt gewond tijdens ongeval

BREDA: Op maandag 22 augustus reed een 66-jarige inwoner van Breda over de Tilburgseweg in de richting van de Franklin Rooseveltlaan. Vermoedelijk verleende hij op het kruispunt tussen genoemde straten geen voorrang en er ontstond een aanrijding met een andere bestuurder. De 63-jarige automobilist uit Antwerpen had na het ongeval last van druk op zijn borst. Hij is per ambulance overgebracht naar het Amphia ziekenhuis aan de Molengracht.

Politie controleert op snelheid

BREDA: De politie hield op maandag 22 augustus een snelheidscontrole aan de Bouvignedreef. Tussen 13.30 uur en 15.15 uur zijn 461 bestuurders gecontroleerd. Hiervan waren er 36 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedraagt 98 km/u.

Auteur: Henk Snepvangers