Provincie Zuid-Holland

Kiwa en TNO sluiten aan bij Co-Innovatie Programma Zuid-Holland - Shanghai Pudong

De onderzoeksinstellingen Kiwa en TNO hebben zich vandaag aangesloten bij het Co-Innovatie Programma van Zuid-Holland en Shanghai Pudong . In het kader van dat programma vertrekt eind deze week een missie onder leiding van gedeputeerde Asje van Dijk naar Shanghai-Pudong om bestaande contacten te verdiepen en nieuwe partners bij elkaar te brengen.

De nieuwe partners van het Co-Innovatie Programma, Kiwa en TNO, die beide hun hoofdkantoor hebben in Zuid-Holland, kunnen vanaf nu gebruik maken van de goede contacten van het Co-Innovatie Programma met vooraanstaande Chinese universiteiten, onderzoeksinstituten en high-tech bedrijven. Het partnerschap is een stimulans voor commerciële toepassingsmogelijkheden van wetenschappelijke kennis. Namens Kiwa en TNO hebben respectievelijk de heer Van Megen, directeur Research & Technology, en mevrouw Colijn, lid van de raad van bestuur, zojuist een letter of support getekend.

In het kader van dit Co-Innovatie Programma brengt gedeputeerde Asje van Dijk eind deze week met een ruim 40 man tellende delegatie opnieuw een bezoek aan Shanghai-Pudong. Er zijn al enkele concrete afspraken op onderzoeksgebied, zoals bijvoorbeeld een principeovereenkomst met het Erasmus Medisch Centrum om licenties te verstrekken op het gebied van kankeronderzoek. Doelen van de aanstaande missie zijn onder meer bestaande contacten verdiepen, en nieuwe matchmaking.

Het Co-Innovatie Programma wil technologische vernieuwing, wederzijdse bedrijfsvestiging, onderzoek en uitwisseling van onderzoekers stimuleren wat betreft Life Sciences, ICT en Nieuwe Materialen. De aangesloten partijen in beide regio's bieden daartoe diensten aan middels een service bureau in Shanghai Pudong en een service bureau in Den Haag, in het pand van Science Alliance. De Nederlandse partners in het programma zijn de universiteiten van Leiden, Delft en Rotterdam, het Erasmus Medisch Centrum, het Leids Universitair Medisch Centrum en de gemeenten Leiden, Den Haag, Delft en Rotterdam.Voor meer informatie, kijk op: www.coinnovation.net.

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 441 66 22