Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 22 augustus

Alkmaar 22-08-2005 - 17.00 uur

Aanhoudingen na inbraak

Noord-Scharwoude, maandag 22 augustus 2005.

Afgelopen weekeinde zijn drie jongeren aangehouden die verdacht worden van een inbraak in een schuur aan de Dorpsstraat in Noord-Scharwoude. Het betreft jongeren van 15, 16 en 20 jaar uit Langedijk. De jongens hadden twee bromfietsen uit de schuur gestolen. De politie werd ingelicht door enkele omstanders dat er was ingebroken. Vervolgens zijn de jongens aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Bekeuring na rijden met uitlaatlawaai

Heerhugowaard, zondag 21 augustus 2005.

Zondagmiddag om 15.45 uur is een 25-jarige vrachtwagenchauffeur uit Vlissingen bekeurd langs de Westerweg in Heerhugowaard wegens het rijden met een luid knetterende uitlaat. De man had een klep in zijn uitlaatpijp gemonteerd waardoor hij de uitlaatdemper buiten werking kon stellen. Dit is verboden en daarvoor werd de man bekeurd.

Computers gestolen uit school

Noord-Scharwoude, zondag 21 augustus 2005.

Zondag ontdekten medewerkers van een schoolgebouw aan de Schoolstraat dat er was ingebroken. De dieven kwam in het pand door het vernielen van een raam. Ook in de school werden verschillende vernielingen gepleegd. Men kon nog niet aangeven wat er precies is weggenomen. In ieder geval worden een aantal computers vermist.

Jongen aangehouden na verzet

Heerhugowaard, zondag 21 augustus 2005.

Zondagmiddag is een 15-jarige jongen uit Heerhugowaard aangehouden op de Middenweg. De jongen wandelde met een bromfiets waarvan de motor liep, over genoemde straat. Omdat de bromfiets in slecht staat van onderhoud verkeerde wilden agenten de bromfiets overbrengen naar het politiebureau. De jongen weigerde hieraan mee te werken. Vervolgens uitte hij een aantal beledigingen en bedreigingen in de richting van de agenten. Vervolgens is hij aangehouden en overgebracht met brommer en al naar het politiebureau.

Man aangehouden na diefstal tas

Alkmaar, zondag 21 augustus 2005.

Zondagavond werd een 51-jarige inwoner van Heerhugowaard aangehouden op het Waagplein. Hij had kort daarvoor een tas gestolen vanuit een horecabedrijf aan de Houttil. Getuigen die dat zagen achtervolgden de man en wisten de tas af te pakken. Agenten hebben de man vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Jongen mishandeld

Hoorn, zondag 21 augustus 2005.

Zondagavond is een 18-jarige inwoner van Hoorn mishandeld op het Betje Wolfplein. Het slachtoffer fietste over het plein toen hij werd benaderd door de dader, een 30 á 35 jarige man. Het slachtoffer had de man kort daarvoor gezien in een auto die over de Maasweg reed. Er vond tussen het slachtoffer en de inzittenden een woordenwisseling plaats over het al dan niet richting aangeven. Kennelijk waren de inzittenden niet gediend van het antwoord dat gegeven werd want zij reden achter het slachtoffer aan. De dader sloeg het slachtoffer een aantal keren in het gezicht waar hij ten val kwam. Op de grond liggend werd hij door de dader geschopt. De telefoon die uit de zak van het slachtoffer viel werd door de verdachte meegenomen. De dader is een blanke man met een breed postuur. Hij droeg een spijkerbroek en een licht shirtje en dito pet.

Snelheidscontrole

Hoorn, zondag 21 augustus 2005.

Zondagavond werd een snelheidscontrole gehouden op de Provincialeweg N506. Tijdens deze controle werd de snelheid van 440 autos gecontroleerd. Hiervan reden er 46 te snel. De hoogst gemeten snelheid is niet bekend.

Diefstal boor

Den Helder, maandag 22 augustus 2005.

Maandag heeft de eigenaar van een sloep aangifte gedaan van diefstal van dit vaartuig. De sloep lag afgemeerd aan een steiger aan de Bassingracht. Volgens de eigenaar met de diefstal hebben plaats gevonden tussen 16 en 22 augustus. Het gaat om een bruine houten sloep.

Diefstal auto

Alkmaar, maandag 22 augustus 2005.

Maandag heeft de eigenaar van een personenauto aangifte gedaan van diefstal van zijn voertuig. De diefstal vond plaats op 16 augustus. De auto stond geparkeerd op de K. van t Veerstraat. Het gaat om een Toyota Celica, kleur wit en voorzien van het kenteken XT-74-SF.