Quinsy, Golden Bytes en Alldata bundelen krachten

Golden bytes

Quinsy, Golden Bytes en Alldata bundelen krachten voor projecten van Talpa en MTV Het Zoetermeerse Quinsy is samengegaan met het Haagse Golden Bytes, marktleider in betaalde SMS-berichten. Tevens zal het Utrechtse Alldata tot de nieuwe groep toetreden. Quinsy realiseert koppelingen tussen de SMS-centrales (SMS-Cs) van vele (inter)nationale mobiele telecommunicatieoperators. Voor de lancering van Talpa TV heeft Quinsy het IVR-platform uitgebreid tot 1.920 telefoonlijnen, hierdoor beschikt Quinsy over één van de grootste IVR-platformen om 0800/090x-services in Nederland te realiseren. Alldata is reeds 15 jaar softwarespecialist voor de meeste televisiespellen in binnen- en buitenland.

Het samengaan tussen de bedrijven is mede gerealiseerd met behulp van expansiekapitaal dat Golden Bytes van de onafhankelijke participatiemaatschappij Waterland heeft verkregen. De bedrijven vullen elkaar uitstekend aan o.a. in de zogenaamde TV-votings, mobiele interactiviteit, mobile music, quizzen, chat, downloads en informatiediensten. Een gezamenlijk product is bijvoorbeeld de interactiviteit op TMF, een televisiezender van de MTV-groep.
De gezamenlijke klanten van de drie bedrijven zijn naast MTV/TMF ondermeer Endemol (Big Brother) en RTL (Idols). Met Talpa Media is onlangs een meerjarige samenwerking aangegaan voor John de Mols radio- en televisiezenders in binnen- en buitenland. De groep specialiseert zich in hoogvolume interactieve formats.

Golden Bytes schat alleen al de premium SMS-markt inmiddels op ruim 100 miljoen Euro in Nederland en 1 miljard in Europa. Golden Bytes verwacht wereldwijd in 2005 circa 200 miljoen SMS en IVR-gesprekken af te handelen.

Tot de Raad van Advies van Golden Bytes zijn onlangs benoemd Rob Schuyt (Vice President van Booz Allen Hamilton in Amsterdam), Ed Hamming (voormalig CEO Vendex KBB) en Hubert Deitmers (voormalig lid van de Raad van Bestuur van Endemol International).

De groep is inmiddels gevestigd in Nederland, België, Duitsland, Spanje, Maleisië, Singapore en op Curaçao. In het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten is inmiddels een nauwe samenwerking gestart met de Mobile Interactive Group (MIG) waarvoor het verkeer wordt afgehandeld.

In Azië heeft Golden Bytes op Nickelodeon vanaf begin augustus een volledig nieuw televisieformat U-PICK LIVE gelanceerd. Binnen enkele maanden verwacht Golden Bytes alle zenders van MTV in Azië te transformeren tot volledig interactieve zenders. Sinds het voorjaar is het Golden Bytes team in Singapore versterkt met drie Nederlandse projectleiders waardoor het team in Singapore, onder leiding van Willem Campagne (ex Telfort), inmiddels bestaat uit 7 full time krachten. Sinds juni worden de votings van het programma Idols afgehandeld in Maleisië, Indonesië en later dit jaar in Singapore.

De activiteiten in Azië zullen naar de verwachting van Golden Bytes een verdubbeling van de omzet geven. Hiermee heeft Golden Bytes als doelstelling in het komende jaar een omzet van 46 miljoen Euro te realiseren. In de eerste maand waarin het kantoor in Azië operationeel is realiseerde Golden Bytes ruim één miljoen berichten.

Alldata levert sinds de oprichting in 1988 ondersteunende diensten voor televisieproducties en presentaties aan omroepen, producenten, reclame- en evenementenbureaus. Alldata specialiseert zich in softwareontwikkeling en uitvoering en begeleiding van televisiespellen. Alldata levert de grafische weergave van vele televisiespellen, systemen om kandidaten in televisieprogrammas te kunnen laten stemmen en zogenaamde score systemen. Daarnaast verzorgt Alldata de aansturing van Vidiwalls in studios en stadions zoals bijvoorbeeld in de Arena in Amsterdam.

Golden Bytes is gespecialiseerd in het ontwikkelen, implementeren en exploiteren van mobiele interactieve services in het bijzonder gerelateerd aan media. Golden Bytes is marktleider in betaalde SMS-berichten en biedt oplossingen op alle gebieden van mobiele interactieve services; Mass SMS voting, SMS en MMS to screen, SMS en MMS marketing, IVR, ,Java Portals, Content Licensing en distributie.

Quinsy levert ruim 12 jaar software voor draadloze telecommunicatie. Sinds enkele jaren specialiseert Quinsy zich in het realiseren van fysieke koppelingen tussen de SMS-centrales (SMS-Cs) van en de levering van SMS billing platforms voor mobiele telecommunicatieoperators. Het bekendste product van Quinsy is de Mobius Gateway; dit product wordt in een zogenaamd ASP-model geleverd.

Waterland is een onafhankelijke participatiemaatschappij met 220 miljoen Euro geïnvesteerd en te investeren vermogen. Waterland richt zich voornamelijk op markten welke in beweging zijn als gevolg van een of meer van de trends; outsourcing & efficiency, vergrijzing, vrije tijd en luxe.