FloraHolland


Weekbericht week 33: vestiging Rijnsburg

RIJNSBURG (22 augustus 2005) - Wederom een uitstekende week wat betreft de omzetgroei. Een weekplus van 59 procent zorgt ervoor dat de cumulatieve omzetgroei van FloraHolland vestiging Rijnsburg in één week groeit van 8 procent naar 8,8 procent. De afgelopen weken bleef de aanvoer flink achter bij die van vorig jaar. In week 33 was de aanvoer bijna gelijk aan die van dezelfde week in 2004. Dit kwam met name door meer buitenlandse aanvoer in het complete assortiment.

Door het koele donkere weer van de afgelopen weken bleef de prijs van de Oriëntal lelies ook in week 33 nog op een hoog niveau. Vergeleken met week 32 nam de aanvoer iets af, maar het prijsniveau bleef met ruim 0,93 nagenoeg gelijk. Uitschieter in week 33 was de donkerrode Oriental 'Robina' die maandag voor gemiddeld 2,85 verkocht werd. In week 33 stonden er ruim 15.000 LA-Lelies meer voor de klok dan de voorgaande week waarmee de totale aanvoer van deze productgroep uitkwam op 167.000 stelen. Ondanks deze aanvoerstijging steeg ook de middenprijs naar ruim 0,43. Ook hier speelt het weer een grote rol bij de prijsvorming. De vraag is op dit moment groter dan het aanbod. Gypsophila paniculata was één van de weinige producten waar in de afgelopen week meer van stond ( 57 procent meer aanvoer) dan in dezelfde week in 2004. Toch had dit geen negatief effect op de prijsvorming. Met ruim 0,24 lag de middenprijs van dit product 0,01 hoger dan vorig jaar. Uitschieter was de cultivar 'My Pink' die vrijdag jl. voor 0.97 werd verkocht. Wat ook opvalt, is de aanvoer van de Dianthus Barbatus. Stond er vorig jaar in week 33 geen enkele steel voor de klok, afgelopen week stonden er in totaal ruim 20.000 stelen voor een middenprijs van ruim 0,10.
Hoewel vorig jaar in week 34 de middenprijs beduidend hoger lag dan de week ervoor verwachten we ook nu weer een aardige omzetplus. Vandaag (maandag) lag de middenprijs opnieuw enkele euro-centen hoger dan dezelfde dag vorig jaar. Het aanhoudende koele weer in West-Europa mag vakantiegangers en strandtenthouders dan tot wanhoop leiden; telers spinnen er garen bij.


---