KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

22-8-2005

WK 470 vandaag van start

Vandaag is in het Amerikaanse St. Francisco het Wereldkampioenschap voor heren en dames in de Olympische 470-klasse van start gegaan. Dit grootse evenement met 200 zeilers van 28 verschillende nationaliteiten duurt tot en met zondag 28 augustus.

Het Watersportverbond zendt bij de heren het team van Sven en Kalle Coster (Uithoorn) uit. Zij zullen worden gecoacht door hun vader Dick Coster. De heren die in Polen tijdens het EK een bronzen medaille behaalden gaan wederom voor een plaats op het podium.

Bij de dames zijn het Marcelien de Koning (Lisse) en Lobke Berkhout (Amsterdam), die onder leiding van bondscoach Jaap Zielhuis de titel gaan proberen te bemachtigen. Beide teams hebben de afgelopen periode hard getraind en hopen tijdens het WK een podiumplaats te behalen. De heren en dames hebben waren voorafgaand aan dit WK al in San Francisco voor een korte training en de voorbereiding op het WK.

Het wedstrijdschema is als volgt: 22 t/m 24 augustus zijn de
kwalificatiewedstrijden en 25 t/m 28 augustus de finales.

Het tijdsverschil met San Francisco is minus 9 uur. De uitslagen zijn te volgen via de website van de internationale 470 klassenorganisatie en via www.watersportverbond.nl.

Internetadres: www.470.org/worlds05
E-mailadres:femke.vanstraten@watersportverbond.nl