Provincie Zuid-Holland

Werkzaamheden rotonde Parklaan Sassenheim van start

De aanleg van de rotonde Parklaan in Sassenheim start op 22 augustus. Dit geldt ook voor de reconstructie van het weggedeelte tot aan de rijksweg A44 en de aanpassingen aan de rotonde Sassenheim Noord. De werkzaamheden duren in totaal negen weken. Om bewoners te informeren wordt op 16 augustus een informatiemiddag en -avond gehouden.Gedurende de werkzaamheden is de N 208 vanaf de rotonde Sassenheim Noord tot de aansluiting met de A44 zes weken afgesloten voor het gemotoriseerde verkeer. Vanaf 22 augustus wordt er één week gewerkt zonder afsluiting voor het gemotoriseerde verkeer. Op 29 augustus volgen de zes weken met een volledige afsluiting, na deze periode volgen nog twee weken zonder afsluiting om de resterende werkzaamheden af te ronden. De werkzaamheden aan de rotonde Sassenheim Noord brengen weinig overlast met zich mee voor het gemotoriseerde verkeer.

OmleidingTijdens de volledige afsluiting wordt de weg voor het doorgaande verkeer van en naar de A44 afgesloten. De omleiding vindt plaats via de provinciale wegen N 443, N 206 en de N 444. Bestemmingsverkeer wordt plaatselijk omgeleid. Het fiets-, bromfiets- en voetgangersverkeer kan gewoon doorgang vinden. Alle data zijn onder voorbehoud. Door slechte weeromstandigheden kunnen de werkzaamheden vertraging oplopen. In dat geval zullen de weekenden of nachten benut worden om de werkzaamheden af te ronden. De buslijnen 50, 51, 55 en 89 (in beide richtingen) rijden een aangepaste route, voor meer informatie www. connexxion.nl.

Inloopmiddag en -avondOm bewoners te informeren over de werkzaamheden organiseert de provincie Zuid-Holland, in samenwerking met de gemeente Sassenheim, een inloopmiddag en -avond op 16 augustus in het gemeentehuis van Sassenheim. De inloopmiddag en -avond duurt van 16.00 tot 17.30 uur en van 19.00 uur tot 20.30 uur. Aanvullende informatie staat op www.n208.nl.

Bron: afdeling Communicatie 070 - 441 66 22