Gemeente Grootegast


Rioleringswerkzaamheden Provinciale Weg Doezum

De gemeente Grootegast gaat een gedeelte van het riool aan de Provinciale Weg te Doezum vervangen door een riool met een grotere diameter. Het gedeelte waar het riool wordt vervangen is het gedeelte van Provinciale Weg 125 t/m Provinciale Weg 115. Door de inrit van Provinciale Weg 115 zal een nieuwe leiding worden aangelegd richting de Houtsingel. Door het aanleggen van deze nieuwe leiding en het vergroten van de diameter van het riool langs het eerder genoemde deel kan het rioolwater van de Provinciale Weg sneller en beter worden afgevoerd. De werkzaamheden zullen in 2 fases worden uitgevoerd.

Fase 1. Aanleggen van de verbindingleiding vanaf de Houtsingel

De werkzaamheden in deze fase zullen bestaan uit het aanleggen van een nieuwe rioolleiding door de inrit van Provinciale Weg 115 naar het bestaande riool in de Houtsingel. In de Houtsingel is in de afgelopen periode een riool met een grotere diameter aangelegd. Dit is gedaan om het riool in de Houtsingel geschikt te maken voor het afvoeren van het rioolwater vanaf de Provinciale Weg. De werkzaamheden in de eerste fase zullen uitgevoerd worden van maandag 22 augustus t/m vrijdag 2 september.

Fase 2. Vervangen van het bestaande riool aan de Provinciale Weg

Tijdens de werkzaamheden in deze fase zal het bestaande riool langs de Provinciale Weg aangepast worden. Door het vervangen - vergroten van het riool langs het gedeelte van Provinciale Weg 115 t/m 125 zal het rioolwater van de Provinciale Weg sneller en betere afgevoerd worden. De werkzaamheden in de tweede fase zullen uitgevoerd worden van maandag 29 augustus t/m vrijdag 30 september.

Door onvoorziene omstandigheden (zoals het weer) kan het voorkomen dat de werkzaamheden korter of langer duren.

Gevolgen voor het verkeer op de Provinciale Weg

Als de werkzaamheden in de eerste fase uitgevoerd worden zal er nauwelijks overlast zijn voor het verkeer. Dit omdat deze werkzaamheden in het weiland achter Provinciale Weg 115 worden uitgevoerd. Als de werkzaamheden in de tweede fase in uitvoering zijn zal het verkeer hier wel hinder van ondervinden. Om het riool in de tweede fase te vervangen zal ook 1 weghelft van de Provinciale Weg worden opgebroken. Het verkeer wat gebruik maakt van de Provinciale Weg zal dus van 1 weghelft gebruik moeten maken. Om dit in goede banen te leiden zal er een verkeers-regelinstalatie (verkeerslicht) geplaatst worden.

De uitvoering
De aannemer die het werk voor de gemeente uitvoert is Witteveen b.v. uit Surhuisterveen. De uitvoerder is de heer R. de Vries, bereikbaar onder telefoonnummer 06-53174184 (vanaf maandag 22 augustus). De opzichter namens de gemeente is de heer M.J. Brinkman, telefonisch bereikbaar onder telefoonnummer (0594) 695764 (vanaf dinsdag 30 augustus).

---

(c) 2003 Gemeente Grootegast