Gemeente Bernheze


Omleiding Baron van den Bogaerdelaan

Maandag 22 augustus starten de werkzaamheden aan de Baron van den Bogaerdelaan te Heeswijk-Dinther. Ballast Nedam Infra Zuid-Oost B.V. uit Eindhoven draagt zorg voor de uitvoering van de werkzaamheden. Gelijktijdig wordt de brug over de Aa vervangen. Na deze werkzaamheden is de brug weer geschikt voor zwaar verkeer. De werkzaamheden zullen tot het einde van het jaar duren.

Het verkeer zal gedurende deze periode worden omgeleid via N279, Middelrode en Gouverneursweg.

Uit onderzoek is gebleken dat het huidige wegprofiel niet voldoet aan de veiligheidseisen. De insteek van het talud van de sloot, aan de oostkant van de weg, begint op sommige plaatsen te dicht op de weg. Door zijdelings af/wegschuiven van een deel van de wegverharding en berm komt de verkeersveiligheid van de weggebruiker ernstig in het geding.
De bedoeling is om werk met werk te maken. Dit houdt in dat we naast het vernieuwen van het wegdek inclusief fundering en het verwijderen van een ter plaatse aanwezige leemlaag, ook rioleringswerkzaamheden gaan uitvoeren.
De overstortput, nabij de kruising met de Mgr. van Oorschotstraat zal worden verplaatst naar de brug bij de Aa. Hierdoor ontstaat tevens extra berging in het stelsel doordat het riool wordt verlengd vanaf de kruising met de Mgr. van Oorschotstraat tot aan de brug bij de Aa.