Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

TELENEE VRAAGT STEUN VOOR "POSITIVE OPTION" BIJ

AANMELDING VERSATEL AANDELEN

Amsterdam 22 augustus 2005, TeleNee heeft per brief "banken en brokers" opgeroepen om aandeelhouders Versatel expliciet toestemming te vragen voor het aanbieden van hun stukken aan Tele2.

Tele2 heeft kenbaar gemaakt in september een overnamebod uit te zullen brengen op Versatel Telecom International N.V. (Euronext: VRSA) voor een prijs van 2,20 euro per aandeel. De koers van het aandeel noteert sinds enige weken ruim boven het bod, een indicatie dat het bod te laag is.

Een aantal financiële instellingen hanteert vaak de zogenaamde "negative option" waarbij aandelen zonder tegenbericht automatisch worden aangemeld. Dit schept onduidelijkheid.

Met het dringende verzoek wil TeleNee voorkomen dat door onzorgvuldigheid of nalatigheid van de aandeelhouder en betrokken instelling stukken onder de marktwaarde worden aangeboden en meent dat zo claims aan het adres van instellingen voorkomen kunnen worden. Van de "positive option" verwacht TeleNee bovendien een verdere versterking van haar positie.

Een groot aantal particulieren dat de doelstelling van TeleNee ondersteunt, is met enkele gelijkgezinde grotere aandeelhouders en investeringsmaatschappijen in staat en voornemens te voorkomen dat Versatel voor het huidige bod van Tele2 van de beurs wordt gehaald.


- EINDE -

Belangengroep TeleNee.

De Belangengroep TeleNee is een vereniging van particuliere aandeelhouders in Versatel Telecom International N.V. (Euronext: VRSA) en telt ruim 500 geregistreerde leden op haar Internet Forum www.aandeelhoudersforum.nl. Een recente inventarisatie toont aan dat enkele procenten van de aandelen Versatel in eigendom is van haar leden, exclusief een niet nader gespecificeerd aanmerkelijk belang bij particulieren in de VS, en dat deze niet zullen worden aangemeld bij het huidige overnamebod van Tele2 op Versatel.

De Belangengroep TeleNee is niet a-priori tegen een overname van Versatel. Zij is ervan overtuigd dat er betere opties zijn voor alle stakehouders van Versatel dan het huidige plan van de directie. TeleNee is van mening dat als zich de komende periode geen betere optie aandient, Versatel zelfstandig in de huidige vorm kan en moet voortbestaan. Versatel heeft veel geïnvesteerd in haar betere toekomst. In het voorliggende plan van de directie komt dit volstrekt niet tot uiting. Er is geen aanleiding te veronderstellen, dat Versatel nu overgenomen moet worden en dat Versatel niet zelfstandig kan voortbestaan.

Het is onwaarschijnlijk, dat meer dan 95% van de huidige aandelen en 85% van de converteerbare obligaties voor dit plan zullen worden aangemeld. TeleNee vreest dat de plannen tot verkoop van


- PERSBERICHT -

de Duitse activiteiten tegen deze lage prijs leidt tot vernietiging van aandeelhouderswaarde. TeleNee zal alle mogelijke middelen aanwenden om deze uitverkoop te verhinderen. Daarom is het belangrijk, dat alle tegenstanders van dit plan zich aansluiten bij de Belangengroep TeleNee.

Voor meer informatie zie www.TeleNee.nl.

Contactpersoon:

Koos van Blerkom
Woordvoerder Belangengroep TeleNee
E-mail: info@telenee.nl
Telefoon: +31-(0)6-11461227


---- --