3 gerenommeerde MSc implantologen vestigen zich in Groningen

Persbureau noord nederland

Drie gerenommeerde MSc implantologen vestigen zich in Groningen met hun Praktijk voor Tandheelkundige Implantologie, Masters of Science Implantology MSc

OPENING VAN DE PRAKTIJK

Vanaf half september a.s. is het voor iedere patiënt met tand- en kiesverlies mogelijk om zich te laten implanteren in de Groningse Praktijk voor Tandheelkundige Implantologie, Masters of Science Implantology (MSc) aan de Westerkade 16-3.

ERVARING EN DESKUNDIGHEID

In deze praktijk wordt geïmplanteerd door drie implantaattandheelkundigen, één Nederlandse en twee Duitse artsen. Jan A Neeteson, Dr. Ralph HÜbner, Dr. Gunter Haussmann hebben elkaar leren kennen tijdens hun tweeëneenhalf jaar durende studie. Zij studeerden gelijktijdig aan de Donau-universiteit te Krems (Oostenrijk) af als Masters of Science in de Implantologie. In deze periode is de basis gelegd voor het ontstaan van de Groningse implantologische praktijk.
Jan Neeteson heeft jarenlang in zijn praktijk in Duitsland ervaring opgedaan en de behoefte aan implantaatverzorging in Noord Nederland gesignaleerd. Samen met zijn collega's geeft hij o.a. daarom bij oprichting nu de voorkeur aan Groningen. Neeteson, HÜbner en Haussmann werken ieder met hun eigen assistentes. Naast hun huidige individuele praktijken in Duitsland wisselen zij elkaar in Groningen wekelijks af, waarbij zij streven naar vier behandelingen per dag.

De implantologen hebben ieder voor zich ruime vaktechnische en praktijkervaring. Jan Neeteson is geboren in Den Haag en gevestigd in Heeslingen Duitsland, heeft sinds 1992 zijn eigen praktijk en is momenteel als implantoloog werkzaam. Dr.Ralph HÜbner, (56) is gevestigd in Schlesswig-Holstein en heeft 12 jaar ervaring als implantoloog. Dr.GÜnther Haussmann, (57) is gevestigd in Mecklenburg-Vorpommern en heeft 10 jaar ervaring als implantoloog.

HET IMPLANTAAT

Voor mensen, al dan niet op jonge leeftijd, die kampen met tand- en kiesverlies herkennen de pijnlijke ervaring. Pijnlijk in zowel letterlijke als figuurlijke zin. Het implantaat is een perfecte, definitieve en pijnloze oplossing voor dit probleem. Het implantaat is te vergelijken met een kunstwortel, die als schroef in de kaak wordt aangebracht. Deze komt op de plaats waar de wortel van de verloren tand of kies zat. Een implantaat is gemaakt van zuiver titanium en heeft een doorsnee van ongeveer vier millimeter en is tien tot zestien millimeter lang, al dan niet voorzien van een keramische buitenlaag. Deze materialen worden niet door het lichaam afgestoten.

De toepassing van het implantaat is zowel bij het verlies van een of meerdere tanden of kiezen mogelijk. Bij het ontbreken van één tand of kies kan op een implantaat een kunsttand of -kies (kroon) worden geplaatst van metaal of porselein. Bij het ontbreken van meerdere tanden of kiezen zal op de implantaten een brug worden geplaatst. Een brug is een niet uitneembare vervanging van één of meer tanden en of kiezen. Een geheel tand- en kiesloze kaak kan met hulp van implantaten worden voorzien van een totale prothese.

HET IMPLANTEREN

De chirurgische ingreep vindt plaats onder plaatselijke verdoving en iedereen met volgroeid kaakbot met tand- of kiesverlies kan deze ingreep onder voor de handliggende voorwaarden ondergaan. Wanneer er genoeg en gezond kaakbot aanwezig is om het implantaat in vast te laten groeien, het tandvlees gezond is en de patiënt bereid en instaat is om de kroon, de brug of de prothese goed te onderhouden, zijn er geen belemmeringen om de behandeling uit te voeren. Wanneer er wel beletsels zijn kunnen deze eerst - bijvoorbeeld ziek tandvlees- worden genezen of laten aangroeien, zoals bij kaakbot.

OPEN HUIS ZATERDAG 10 SEPTEMBER A.S.

Belangstellenden zijn op zaterdag van 11.00 uur tot 16.00 uur van harte welkom in de Praktijk voor Tandheelkundige Implantologie, Masters of Science Implantology (MSc) om kennis te maken met de mogelijkheden van implantatie. In aanwezigheid van de artsen kunnen geïnteresseerden een rondleiding met gedetailleerde uitleg over de behandelwijze, de implantaten en het ziektekosten verzekeringstraject ondergaan. Opgave is niet noodzakelijk.

NOTE VOOR DE REDACTIE

Contactpersoon:
Praktijkmanager en assistente Ruth Schneider
M. 06 - 10111899 of E. ruthschneider@home.nl

Adresgegevens:
Praktijk voor tandheelkundige implantologie, Masters of Science Implantology (MSc) Jan Neeteson MSc, Dr. Ralph Hübner MSc, Dr. Günther Haussmann MSc

Westerkade 16-3
9718 AS Groningen
T. 050-3187700

Digitaal fotomateriaal beschikbaar