Ingezonden persbericht

Chem-Dry breidt dienstenpakket uit met lederreiniging

ROOSENDAAL, 20050822 -- De franchiseformule Chem-Dry heeft haar dienstenpakket uitgebreid met het reinigen en onderhouden van lederen meubelen. Speciaal voor Chem-Dry is een productenassortiment ontwikkeld, waarmee de franchisers alle ledersoorten kunnen reinigen en beschermen. Ook een aantal reparatiewerkzaamheden als bijkleuren en krassen verwijderen behoort tot de mogelijkheden.


Per jaar worden er zo'n 1.000.000 lederen banken en fauteuils verkocht (bron: Centrale Branchevereniging Wonen). Lederen meubelen blijven een leven lang goed en mooi mits ze regelmatig worden gereinigd en beschermd. Iets wat de huidige consument erg aanspreekt. De markt voor reiniging en onderhoud aan lederen meubelen is dus enorm.

Chem-Dry is al jaren zowel nationaal als internationaal dé specialist op het gebied van tapijt- en meubelreiniging. De uitbreiding naar reiniging van leder is dus een logische stap om concurrentie voor te blijven. "Onze franchisers krijgen geregeld de vraag of ook de lederen meubelen gereinigd kunnen worden. Daar hebben we nu dus een goed antwoord op" aldus Matthijs Kaas, directeur van Chem-Dry Nederland/België. "Met de aanschaf van lederen meubelen is vaak veel geld gemoeid. Het is fijn voor de consumenten dat ze nu ook professioneel gereinigd en onderhouden kunnen worden, zodat hun meubelen nog langer meegaan".

Begin volgend jaar zal het assortiment nog verder uitgebreid worden, zodat ook uitgebreidere reparaties kunnen worden uitgevoerd. Het is dan zelfs mogelijk scheuren en gaten te reparen of eventueel hele meubelstukken opnieuw te verven.

Profielschets Chem-Dry
Chem-Dry is in de wereld marktleider voor tapijt- en meubelreiniging. Door haar unieke reinigingsmethoden met koolzuur, flexibele service en voortdurende productinnovatie is ze dé specialist in tapijt- en meubelreiniging. Chem-Dry is actief met zo'n 60 franchisers die gezamenlijk meer dan 100 vestigingen exploiteren in Nederland en België.



Chem-Dry Nederland / België