Ingezonden persbericht

Taxioorlog op komst

extreme groei van aantal franchisenemers

AMSTERDAM, 20050822 -- Vrijetaximarkt.nl is de eerste franchise organisatie voor Taxibedrijven en gaat de ritprijzen drastisch omlaag gooien. Sinds de Taximarkt is vrij gegeven mag iedereen met een auto, een rijbewijs, een taximeter en een bewijs van goed gedrag zich taxichauffeur noemen. De overheid heeft maximale prijzen aangegeven, veelal gebruiken de taxibedrijven dit als hun standaardtarief.


Egbert Hennen(oprichter Vrijetaximarkt.nl): Wij gaan zelfs lager dan de helft zitten, ¤ 5,- voor 5 kilometer incl. Daarna ¤ 1,- per kilometer tot 25 kilometer, daarna ¤ 0,50 per kilometer. Een lange rit is bij ons dus ook spotgoedkoop! Wachten in de file kost bij ons ook de helft ¤ 15,- per uur.
Je zal zien dat bij ons het taxigebruik hierdoor enorm toeneemt, mensen zijn het openbaar vervoer ook een beetje zat. Dan is er weer een staking, dan weer vertraging etc.
Ook gaan we mensen gewoon oppikken op straat, wij hebben heel groot 5eurotaxi op onze taxi's staan en kunnen zo door het publiek worden aangehouden. Wij gaan de markt openbreken. Wij zullen in no-time een grote landelijke dekking hebben met honderden franchisenemers. Het is ons ook goed gelukt met onze makelaarsketen Vrijehuizenmarkt.nl, hiermee zitten we inmiddels zelfs over de grens.
Hennen maakt gebruik van het zgn. franchisesysteem hierdoor kunnen mensen in no-time instappen in een eigen taxibedrijf. In deze tijd van werkeloosheid en tijdelijke banen een gouden greep.




Ingezonden persbericht