Gemeente Giessenlanden


Doorspoelen waterleidingnet Hoornaar en Hoogblokland

Komende weken kans op:

* lagere waterdruk

* water met bruine kleur
(dit is niet schadelijk voor de gezondheid)

Wanneer en waar?
Tussen 22 augustus tot en met 26 augustus spoelt Hydron Zuid-Holland het ondergrondse waterleidingnet schoon in Hoogblokland en Hoornaar. De werkzaamheden vinden alleen tijdens kantooruren (8.00 - 17.00 uur) plaats. Op deze manier blijft de overlast voor u tot een minimum beperkt.

Wat merkt u ervan?
Tijdens en vlak na de werkzaamheden kan korte tijd de druk op het waterleidingnet variëren. Ook kan het water tijdelijk een bruine kleur hebben. Dit is niet schadelijk voor de gezondheid. Komt er bruingekleurd water uit uw kraan? Laat dan de kraan doorlopen tot het water weer helder is. In de periode van werkzaamheden kunt u het beste 's avonds of in het weekend uw was doen. Als het bruingekleurde water bij uw was komt, kan het namelijk vlekken veroorzaken. Houd het wasgoed dan nat en was het opnieuw met Biotex Blauw.

Waarom schoonspoelen?
Het schoonspoelen van de leidingen is onderdeel van het periodiek onderhoud van het waterleidingnet in de Alblasserwaard. Door met veel druk een grote hoeveelheid water door de leidingen te pompen, komt de natuurlijke ijzerafzetting los van de binnenwand. Door dit doorspoelen kunt u eenmalig water met een bruine kleur uit de kraan krijgen.

Nog vragen?
Heeft u nog vragen of opmerkingen? De afdeling Klantenservice van Hydron Zuid-Holland staat u graag te woord: telefoonnummer 0182 - 59 35 30. U vindt ook meer informatie op onze website: www.hydron-zh.nl. Onze excuses voor het ongemak.