Gemeente Capelle a/d IJssel

Capelle werkt aan de Molukkenbuurt

Maandag 22 augustus 2005 beginnen de werkzaamheden in de Molukkenbuurt. Een groot gedeelte van de buurt wordt aangepakt:


- Tualstraat 2 tot en met 48;


- Ceramstraat, Boeroestraat en Ambonstraat;


- het gebied tussen de Namleastraat en de Leasestraat en tussen de Waitatiristraat en de Ahiolostraat;


- de strook voor de woningen aan het recreatiegebied Hitland.

Dit gaat er gebeuren

De bestrating wordt geheel opgebroken en de oude riolering wordt vernieuwd, inclusief de leidingen die naar de woningen lopen. Gelijktijdig met het aanleggen van de riolering wordt er een drainagestelsel aangelegd om de grondwaterstand te regelen. Dit drainagestelsel wordt aangesloten op het aanwezige stelsel en voert het water af naar de singels. In opdracht van Eneco worden daarna de hoofdgasleidingen en elektrakabels in het trottoir opgehoogd of vervangen evenals de aansluitingen van het gas en elektra naar de woningen. De overige leidingen worden indien nodig ook aangepast. Na de ondergrondse werkzaamheden worden de rijweg, parkeerplaatsen en trottoirs opgehoogd en opnieuw aangelegd. Ook de openbare verlichting wordt vernieuwd. Daarnaast worden er nieuwe lichtmasten geplaatst. Afhankelijk van het weer is de verwachting dat deze werkzaamheden voor de kerstvakantie van 2005 grotendeels zijn afgerond. Na nieuwjaar zal dan alleen het gedeelte tussen de Leasestraat en de Namleastraat en tussen de Waitatiristraat en de Ahiolostraat nog gedeeltelijk gedaan moeten worden.

Het kan nodig zijn om tijdens de werkzaamheden de Banda Neira tijdelijk af te sluiten voor het doorgaande verkeer. De woningen blijven altijd van één kant van de Banda Neira bereikbaar. Dit wordt dan met borden aangegeven.