Politie Midden- en West Brabant

Tilburgse jongens ernstig gewond bij aanrijding

TILBURG, 22 augustus 2005

Twee Tilburgse jongens, 15 en 16 jaar oud, zijn maandagmiddag 22 augustus rond 16.30 uur ernstig gewond geraakt, toen ze met een bromfiets op de Meierijbaan in Tilburg tegen de betonnen pijler van een viaduct waren geklapt. Met ernstig hoofd en beenletsel zijn de twee in het Sint Elisabeth ziekenhuis opgenomen. De politie probeert duidelijkheid te krijgen over de oorzaak van de aanrijding en neemt daarvoor verklaringen op van getuigen. Verkeersongevalanalisten van de politie hebben op de plaats van de aanrijding onderzoek gedaan.

Na het eerste onderzoek gaat de politie ervan uit dat de twee jongens met de bromfiets over het fietspad uit de richting Moergestel kwamen en ze kort voor het viaduct onder de A58 een bocht naar links niet hebben kunnen nemen. De twee zijn nagenoeg rechtdoor gereden, schampten daarbij een lantaarnpaal en klapten vol op een betonnen pijler van het viaduct.

Een traumahelikopter was snel terplaatse, maar de twee zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daarvoor moest wel de brandweer assisteren omdat een van de twee jongens met zijn been vast zat tussen onderdelen van de verwrongen bromfiets.

Uit het onderzoek is verder naar voren gekomen dat een van de twee jongens, de 16-jarige, geen helm droeg. Of hij ook de bromfiets bestuurde is nog niet duidelijk.

Auteur: Jan Clarijs