Ingezonden persbericht



DORPSRAAD EN OVHZ VRAGEN WETHOUDER BEZUIJEN OM SPOEDBEHANDELING ONTWIKKELING VENNEPERPLEIN.

De Nieuw Vennepse Dorpsraad en de Ondernemersvereniging OVHZ zijn onprettig verrast door berichtgeving in het Haarlems Dagblad van afgelopen zaterdag. Hierin wordt bekend gemaakt dat de realisatie van het Venneperplein eerst in 2008 te verwachten is.

In een eerder contact met wethouder Bezuijen en projectleider Venneperplein J.Bomas zijn weliswaar veel details besproken maar de planning is slechts zijdelings aan de orde geweest. Beide organisaties vinden een vertraging tot 2008 onverkoopbaar aan bewoners en ondernemers.

Dorpsraadvoorzitter Thomas Hendriksen en OVHZ voorzitter Andries Stokvis betreuren dat er helaas opnieuw over het proces en niet over de inhoud moet worden gesproken. Zij hadden dit graag voorkomen en zijn van oordeel dat ook de gemeente zelf had kunnen weten dat een vertraging naar 2008 te veel druk legt op het nog steeds structureel verrommelde centrumdeel van Nieuw-Vennep, de tweede Haarlemmermeerse kern.

De voorzitter van de dorpsraad hierover:
"Vanaf het moment dat bekend was dat er een Venneperplein zou komen heeft men aan de huidige staat van dat deel van het centrum weinig of niets gedaan. Ook de langdurige voorgeschiedenis van het winkelcentrum, en later de bouwwerkzaamheden ervan, hebben natuurlijk al een slecht en laakbaar beeld opgeleverd. Deze nieuwe vertraging tot 2008 komt daar weer extra bovenop.
We vinden dit onacceptabel en daarmee onverkoopbaar " Een citaat waar de voorzitter van de ondernemers vereniging Haarlemmermeer Andries Stokvis, zich bij aansluit.

De twee voorzitters treden op korte termijn met de wethouder in overleg om te zoeken naar de noodzakelijke direct zichtbare oplossingen.

Einde persbericht.

---

Woordvoering:

Namens Ondernemersvereniging Haarlemmermeer Zuid

A.Stokvis, voorzitter
Telefoon 06-53 409 368
www.ovhz.nl

Namens Dorpsraad Nieuw Vennep
Thomas Hendriksen voorzitter
Tel mobile 06-53 202 625
http://www.dorpsraadnieuwvennep.nl/


---- --