Spel-Maker verrast met spel over stijldansen

Lichtvoetig bordspel als marketing tool en relatiegeschenk

AMSTELVEEN, 20050821 -- Maximaal zes spelers doorlopen de danspassen van zes Zuidamerikaanse en Ballroom-dansen. Slagen zij voor brons? Vervolgens door voor zilver en goud. De eerste speler met twee gouden medailles wint het spel. Dat klinkt niet eenvoudig, maar het tegendeel is waar. Het dansspel World of Swing is de nieuwste creatie van de Amstelveense spellenmaker Bas Kesting.


Een bordspel voor Swinging World Nederland en de Nederlandse Vereniging van Dansleraren, daar weet Spel-Maker wel raad mee. Met de 'Methode Spel-Maker' is het Amstelveense bedrijf in staat om ieder bedrijfsproces in een bordspel te gieten. Zo ook het proces 'van dansles naar dansexamen'. "Het thema dansen is een erg leuk thema voor een spel: de danspasjes, het examen, de medailles, allemaal prima ingredienten om een leuk spel te maken," aldus Bas Kesting. Ook de vormgeving van het spel is helemaal in stijl, met een houten dansvloer en discovakken. Met de huidige revival van stijldansen lijkt dit spel een schot in de roos te zijn. Het spel is vanaf 1 september verkrijgbaar bij diverse dansscholen door het hele land.

De dames en heren dansleraren waren erg enthousiast na de presentatie van Spel-Maker op het jaarlijkse congres van Swinging World. Vervolgens was het niet moeilijk om het vereiste aantal van 500 spellen te halen om één en ander betaalbaar te houden. Uiteindelijk is de prijs erg meegevallen, gezien het unieke karakter van het spel en de luxe uitstraling van de doos. Meer informatie over de bedrijfsspellen van Spel-Maker kunt u vinden op www.spel-maker.nl