Opsporing Verzocht

Onderwerpen uitzending Opsporing Verzocht 22 08 2005

Maandag 22 augustus 2005 - http://www.opsporingverzocht.nl

Presentatie: Anniko van Santen en Frits Sissing.

Dinsdag 23 augustus 2005, rond 20.25 uur, in de uitzending:

4175be.jpg Dodelijke schietpartij in Zoetermeer
4175c6.jpg Pinpasfraude in Zuid-Beijerland
4175cc.jpg Gewapende overval in Amsterdam
4175d2.jpg Relschoppers in Nijmegen
4175d7.jpg Gestolen sieraden in Delft
4175dd.jpg Ernstige mishandeling in Utrecht
4175e3.jpg Vindplaats onderbeen in de IJssel
4175e8.jpg Verkrachting in Nijmegen
4175ee.jpg Resultaten uitzending 16 augustus en eventueel opgeloste zaken

Nijmegen: Relschoppers (follow-up 16/08-2005)

Wijhe: Vindplaats onderbeen

Van dinsdag 19 tot en met vrijdag 22 juli 2005 vonden in Nijmegen de Vierdaagse en de Zomerfeesten plaats. Door de hele stad vonden optredens plaats en deze werden druk bezocht. Toen rond 02.00 uur in de nacht van vrijdag 22 op zaterdag 23 juli de muziek stopte, ontstonden er problemen. Op het moment dat de politie arriveerde richtte het geweld zich tegen hen. Hierbij raakten 14 politiemensen gewond. Van de ongeregeldheden zijn opnamen gemaakt. Vorige week toonden wij al een aantal relschoppers. Nu komen er weer 6 nieuwe bij.

Donderdag 30 juni 2005, rond 14.00 uur, vindt een visser een onderbeen in het water van de rivier de IJssel, ter hoogte van de Krib aan de Rijksstraatweg in Wijhe. Een misdrijf wordt niet uitgesloten aangezien het onderbeen met bruut geweld van de rest van het lichaam is gescheiden. Inmiddels zijn er meer lichaamsdelen gevonden, maar de politie concentreert zich op dit moment op het onderbeen en de bruine of zwarte Nike sok die er aan vastzat.

Zoetermeer: Schietpartij met dodelijke afloop Amsterdam: Gewapende overval interieurwinkel Donderdag 30 juni, rond het middaguur, heeft er een dodelijke schietpartij plaatsgevonden in het huis van de 35-jarige Russel Verbeek in de Zoetermeerse wijk Meerzicht. Zijn 11-jarige dochter, zijn vriendin en de moeder van de vriendin zien kans het balkon op te rennen., Russel Verbeek niet. Het slachtoffer overlijdt kort na aankomst in het ziekenhuis.

Dinsdagmiddag 9 augustus is de eigenaresse van een interieurwinkel op de Willemsparkweg in Amsterdam in het kantoortje als ze de deurbel hoort. Ze ziet een onbekende man met een bedekt gezicht die haar met een mes bedreigt en geld eist. Uit angst dat de man haar iets aan zal doen, werkt ze mee. Als het slachtoffer een vrouw voorbij ziet lopen probeert ze haar aandacht te trekken. Bij de trap geeft het slachtoffer de overvaller een zet en rent de winkel uit. Nijmegen: Verkrachting 25-jarige vrouw Utrecht: Ernstige mishandelijk 80-jarige man

In de nacht van vrijdag 22 op zaterdag 23 juli 2005 loopt een 25-jarige vrouw in Nijmegen vanuit een café naar haar auto. Het is de laatste nacht van de Vierdaagse feesten. In de Graadt van Roggenstraat spreekt een onbekende man de vrouw aan en vraagt haar hulp bij het zoeken naar zijn kwijtgeraakte mobiele telefoon. De vrouw gaat niet op zijn verzoek in. Ze loopt verder, maar de verkeerde kant op. Op de trappen van de Oude Ubbergseweg komt de vrouw de onbekende man weer tegen en wordt dan door hem verkracht.

In de avonduren van maandag 27 juni wordt er uit het huis van een 80-jarige man in Utrecht, na een babbeltruc, een portemonnee met daarin een bankpas gestolen. Een week later, zaterdag 2 juli en ook in de avonduren, krijgt dezelfde man weer bezoek en wordt hierbij zwaar mishandeld. Ook toen is er een pinpas gestolen. De politie vermoedt dat er verband bestaat tussen deze twee zaken.