Persberichten 23/08 ochtend

Regio 23-08-2005

Noordwijkerhout Aanhoudingen na auto-inbraken De politie heeft in de nacht van maandag 22 op dinsdag 23 augustus, twee mannen in de Victorwijk aan kunnen houden nadat een oplettende melder de politie had ingeschakeld. De melder zag op het parkeerterrein aan de Pilarenlaan drie mannen lopen die erg geïnteresseerd waren in de aldaar geparkeerde autos. Agenten zijn ter plaatse gegaan maar troffen geen personen meer aan op het parkeerterrein. Een zoekslag in de wijk op basis van het afgegeven signalement leverde twee aanhoudingen op van een 25-jarige en een 19-jarige man uit Glubczyce (PL). Onderzoek op de parkeerplaats aan de Pilarenlaan leerde dat er in drie autos was ingebroken. Een 28-jarige Noordwijkerhouter heeft inmiddels aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in naar de derde verdachte.

Lisse Aanhouding na winkeldiefstal Een 19-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, pleegde op maandag 22 augustus, rond 15.00 uur, een winkeldiefstal bij een supermarkt aan de Vivaldistraat. Winkelpersoneel viel het op dat de jongen met een volle rugtas de kassa passeerde en daar slechts één brood afrekende. Toen hij daarover werd aangesproken rende hij weg. Op de Verdistraat wist het personeel hem te stoppen en over te dragen aan de gewaarschuwde politie. In de rugzak zaten twee uit de winkel gestolen sixpack bier. De politie maakt proces-verbaal op.

Oegstgeest Aanhouding voor gevaarlijk verkeersgedrag De politie hield op maandag 22 augustus op de Laan van Oud Poelgeest een 25-jarige automobilist uit Oegstgeest aan. Een motoragent zag dat hij op de Warmonderweg grote snelheid ontwikkelde, dermate dat dit gevaar zou kunnen opleveren voor overige weggebruikers. Het vermoeden bestaat dat de man een straatrace hield met een andere automobilist. De politie heeft de auto voor technisch onderzoek laten overbrengen naar het politiebureau. De APK van de auto was verlopen. De politie maakt proces-verbaal op.

Rijnsburg Getuigenoproep De politie is op zoek naar een jongen en een meisje die op zondag 14 augustus, rond 01.00 uur, voor de regen schuilden onder de luifel van het politiebureau aan de Graaf Florislaan. De twee zouden getuigen zijn van een mishandeling waarbij een 16-jarige jongen uit Katwijk het slachtoffer was. De jongen was eveneens aan het schuilen onder de luifel toen een groep van vijf jongens hem commandeerden weg te gaan. De 16-jarige besloot weg te gaan om een ruzie te voorkomen, maar werd toen van achteren door de jongens aangevallen. De jongen werd geslagen en geschopt. Op een gegeven moment wist de jongen weg te komen. De jongen heeft de volgende dag aangifte gedaan. Omdat de identiteit van de verdachten onbekend is vraagt de politie personen die getuigen zijn geweest contact op te nemen met de politie via het algemene telefoonnummer 0900-8844.

Voorschoten Achtervolging na Inbraak in bedrijf De politie spoedde zich op dinsdag 23 augustus, omstreeks 03.00 uur, naar de Elstlaan waar een melder glasgerinkel had gehoord. Aanrijdend zagen agenten een bromfiets met twee opzittenden met hoge snelheid wegrijden. De achterste persoon op de bromfiets had verschillende tassen vast. De agenten zetten de achtervolging in die ging via de Mozartlaan richting de Leidseweg om vervolgens via de Voorschoterweg de Ingenieur Hooghkamerbrug op te rijden en linksaf het fietspad langs de Korte Vliet te kiezen. Onderweg had de achterste persoon de tassen gedumpt die door de agenten ontweken moesten worden. Op een gegeven moment ging de bromfiets met de twee opzittende onderuit waarna zij zich te voet weg maakten en via het park Hooghkamer wisten te ontsnappen. De politie heeft de bromfiets en de tassen met inhoud, waaronder andere computerkasten vanuit een bedrijf aan de Elstlaan inzaten in beslag genomen. De politie zet het onderzoek voort.

Voorhout Verkeersongeval Maandag 22 augustus, omstreeks 13.20 uur, vond op de Leidsevaart, net voor de kruising bij de Nagelbrug, een verkeersongeval plaats. Een 56-jarige automobiliste uit Amstelveen reed in de richting van de Sportlaan. Door onbekende oorzaak heeft zij de macht over het stuur verloren. Hierdoor reed zij in een flauwe bocht rechtdoor de bosschages in en vervolgens op het naastgelegen fietspad. Op het fietspad stond een 50-jarige fietser uit Leiden te wachten voor het verkeerslicht. De man werd van achteren aangereden door de vrouw waardoor hij op de voorruit van de auto klapte. De man werd overgebracht naar het LUMC. Daar werd een scheurtje in het kuitbeen geconstateerd. Daarnaast heeft de man kneuzingen over het hele lichaam. De politie stelt een nader onderzoek in naar het ongeval.

Leiden Geld uit handen gegrist Een nog onbekende man heeft dinsdagochtend 23 augustus op de Stationsweg een geldbedrag uit de handen gegrist van een 28-jarige Leidenaar. De onbekende man vroeg geld voor de bus. Op het moment dat de Leidenaar zijn geld te voorschijn haalde griste de andere man het geld weg en zette het direct op een lopen.

Leiden Aanhoudingen na fietsendiefstal De politie hield dinsdag 23 augustus, rond 00.35 uur, op de Stationsweg twee mannen van 36 en 26 jaar uit Leiden aan. Agenten zagen dat één van hen een op slot staande fiets onder zijn arm droeg en de ander tangen in zijn handen had. De verdachten zijn ingesloten. De politie stelt vandaag een nader onderzoek in ook naar de nog onbekende eigenaar van de zwarte herenfiets.

Leiden Aanhouding na winkeldiefstal Een 25-jarige man uit Leiden pleegde op maandag 22 augustus, rond 17.00 uur, een winkeldiefstal bij een supermarkt aan de Kopermolen. De man nam daar blikjes bier en fris, repen chocolade en chips weg zonder deze te betalen. Personeel kreeg dit in de gaten en hielden de man vast in afwachting van de gewaarschuwde politie. De verdachte heeft een proces-verbaal gekregen.

Alphen a/d Rijn Aanhouding na belemmeren agenten Een 21-jarige man uit Alphen aan den Rijn werd op maandag 22 augustus rond 21.45 uur, op de Burgemeester Bruins Slotsingel aangehouden. De man belemmerde en belette daar het werk van agenten. De agenten schreven een bekeuring uit voor het parkeren van een auto bij een bushalte. De man, eigenaar van deze auto, gaf in 1e instantie nog wel zijn rijbewijs af aan de agenten maar toen bleek dat de bekeuring gewoon doorging begon hij tegendraads te worden en niet mee te werken. Ook probeerde hij zijn rijbewijs weer uit de handen van de agenten te trekken. De agenten besloten vervolgens om de man aan te houden voor het beletten en belemmeren van een ambtshandeling. Hij is ingesloten. Vandaag wordt het onderzoek tegen hem voortgezet.

Alphen aan den Rijn Aanhoudingen De politie heeft in de nacht van maandag 22 op dinsdag 23 augustus een 25-jarige Alphenaar en een 26-jarige man uit Hazerswoude-Rijndijk aangehouden in een leegstaand pand aan de Prinses Beatrixlaan. De politie kreeg een melding dat een aantal personen zich in het pand zouden ophouden en vermoedelijk vernielingen pleegden. De twee kregen een proces verbaal voor het zich bevinden op verboden terrein.

Driebruggen Aanhouding na diefstal uit bedrijf De politie heeft twee mannen van 18 en 19 jaar uit Woerden aangehouden op verdenking van het plegen van diefstal uit een bedrijf. De politie betrapte de mannen op heterdaad na een melding. Een getuige zag dat een aantal personen uit een auto stapte op de Kerkweg en zich verdacht ophielden bij een bedrijf. De politie nam poolshoogte en zagen twee personen in het bedrijf zitten. Bij het zien van de politie gingen de twee er vandoor. De twee probeerden in een auto te stappen, maar dit mislukte. Hierna ontstond een achtervolging door het weiland waar er diverse kledingstukken van een verdachte werd aangetroffen. Met assistentie van een hondengeleider uit de politieregio Utrecht werden uiteindelijk de verdachten aangehouden. De achtergelaten auto bleek afkomstig te zijn van diefstal op vrijdag 19 augustus. Tijdens de zoekactie naar de verdachten werden een aantal geldlades en inbrekersgereedschap aangetroffen. Bovendien werden bij twee andere bedrijven op de Kerkweg en achter de Kerkweg pogingen van inbraak geconstateerd. De politie stelt een nader onderzoek in.

Gouda Aanhouding na winkeldiefstal Een 40-jarige man uit Waddinxveen pleegde op maandag 22 augustus, rond 16.00 uur, een winkeldiefstal bij een supermarkt aan de Markt. De man nam daar vla en een blikje fris weg zonder deze te betalen. Medewerkers grepen in en droegen de man over aan de gewaarschuwde politie. De politie maakt proces-verbaal op. De verdachte is na zijn verhoor overgedragen aan de politie Zoetermeer die naar hem op zoek was.

Gouda Bekeuring voor openbare dronkenschap De politie heeft op dinsdag 23 augustus, even na middernacht, een 24-jarige man uit Moordrecht aangehouden wegens openbare dronkenschap. De man veroorzaakte overlast op de EHBO-afdeling van het ziekenhuis en kon op de Bleulandweg aangehouden worden. De man liep met een scooter aan de hand, was onder invloed van alcohol en was gewond aan zijn hand. De man werd overgebracht naar het politiebureau waar hij een bekeuring uitgereikt kreeg.

--- einde berichten ---