Politie Groningen

Persberichten dinsdag 23 augustus 2005

Provincie Groningen 23-08-2005 -

Provincie Groningen: snelheidscontroles
De politie heeft maandag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.
Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1016, aantal overtredingen: 83, hoogst gemeten snelheid: 108 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.
Zuidhorn, Rijksstraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 2068, aantal overtredingen: 37, hoogst gemeten snelheid: 125 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.
Zuidhorn, Hoendiep: aantal geregistreerde voertuigen: 270, aantal overtredingen: 23, hoogst gemeten snelheid: 116 km/uur, maximum toegestane snelheid: 60 km/uur.
Muntendam, Middenweg: aantal geregistreerde voertuigen: 312, aantal overtredingen: 24, hoogst gemeten snelheid: 77 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Zuidhorn: automobilist raakt rijbewijs kwijt
Tijdens de snelheidscontrole aan het Hoendiep in Zuidhorn is maandagavond een 48-jarige inwoner van Zuidhorn zijn rijbewijs kwijt geraakt. De Zuidhorner reed 116 km/uur waar 60 km/uur is toegestaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: vrouw gewond na aanrijding
Bij een verkeersongeval aan de Paterswoldseweg is maandagmiddag een 17-jarige vrouw uit Groningen gewond geraakt. Zij zat achter op de bromfiets bij een 18-jarige Stadjer. Een 54-jarige automobilist uit Leek wilde rechtsaf een bedrijventerrein inrijden, maar zag de bromfiets op het naastlegen fietspad over het hoofd. Hierdoor ontstond een aanrijding, waarbij de vrouw gewond raakte aan haar been. Zij is per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Bij controle bleek dat de bromfiets niet verzekerd was. De bestuurder was niet in het bezit van een bromfietscertificaat. Ook droegen de Stadjers geen helm. De politie maakt proces-verbaal op. BR>

Groningen: automobilist gewond na aanrijding met vrachtwagen Bij een verkeersongeval op de kruising van het Kattegat met de Verlengde Bremenweg is maandagmiddag een 31-jarige automobilist uit Tollebeek gewond geraakt. Hij verleende geen voorrang aan een 37-jarige vrachtwagenbestuurder uit Groningen, die van rechts kwam. De man uit Tollebeek is per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Stadskanaal: controle visserijwet levert 8 overtredingen oop Bij een controle van de Visserijwet in Stadskanaal en omgeving zijn afgelopen zondag 8 overtredingen geconstateerd waarvoor een bekeuring werd gegeven. In totaal werden 36 vissers gecontroleerd. De bekeuringen werden gegeven voor het vissen zonder sportvisakte (1), zonder vergunning van de rechthebbende op het visrecht (3), het niet kunnen tonen van de akte of vergunning (3) en het vissen vanaf een stuw in strijd met de vergunningsvoorwaarden.

Oude Pekela: dronken fietser bekeurd
Een 25-jarige inwoner van Oude Pekela is maandagnacht bekeurd voor het rijden onder invloed. De man werd door de politie aangetroffen op de Oogstlaan in Oude Pekela waar hij probeerde op zijn fiets te blijven rijden, hetgeen keer op keer mislukte. Hij viel een aantal keren achter elkaar, reden voor een nader onderzoek. Hij bleek zwaar onder invloed van alcohol te zijn. Een blaastest lukte niet en aan een bloedproef wenste de man niet mee te werken op het moment dat de arts verscheen. Hij kreeg daarom een proces-verbaal voor het weigeren van een onderzoek.

Ter Apel: winkeldief houdt hond rustig door worst te voeren Een winkeldief heeft maandagmiddag een hond rustig proberen te houden die onder een schuurtje stond te blaffen waar hij zich op had verschanst. Hij voerde de hond stukjes droge worst uit de voorraad die hij kort daarvoor met een kompaan had meegenomen uit de supermarkt aan de Omloop in Ter Apel, zonder de goederen te betalen. Het tweetal (27 en 28) uit Ter Apel was in een onbewaakt ogenblik met een volle winkelkar zo de deur uitgelopen. Toen ze de producten (waarde ruim 170 euro) razendsnel in hun fietstassen deden werd de diefstal ontdekt. Achterna gezeten door winkelpersoneel fietsten ze daarna weg, maar werden kort daarna achterhaald. Een van de twee bleef staan, de ander vluchtte weg en verschanste zich in de buurt op het dak van een schuurtje. De politie die vlak in de buurt was, haalde de man van het schuurtje en bracht het tweetal vervolgens over naar het politiebureau. Na verhoor werden ze weer op vrije voeten gesteld. De boodschappen, met uitzondering van de droge worst en enkele flesjes bier, werden weer terug bezorgd bij de supermarkthouder.

Delfzijl: mannen aangehouden voor poging inbraak
Een 26-jarige inwoner van Delfzijl en een 31-jarige inwoner van Groningen zijn maandagnacht op de Roerstraat in Delfzijl aangehouden voor een poging tot inbraak in een woning aan dezelfde straat. De politie was getipt over het feit, dat beide mannen bezig waren een kelderraampje open te breken. Bij de komst van de politie liepen de mannen inmiddels even verderop. Ze werden aangehouden nadat bleek dat er braaksporen waren te zien aan het raampje. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten. De politie onderzoekt of ze in aanmerking komen voor meer inbraken.