Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 23 augustus

Alkmaar 23-08-2005 - 15.30 uur

Verkeerscontrole

Castricum, maandag 22 augustus 2005.

Maandagmorgen werd op de Van Oldebarneveldweg een verkeerscontrole gehouden. Tijdens deze controle werden 11 bestuurders van autos bekeurd omdat zij geen gordel droegen. Ook een passagier werd bekeurd omdat hij de veiligheidsgordel niet droeg.

In de middaguren werd eenzelfde controle gehouden op de Beverwijkerstraatweg. Tijdens deze controle werden 16 bestuurders bekeurd. Eén bestuurder kreeg een bekeuring omdat hij het rode verkeerslicht bij de spoorwegovergang negeerde.

Fietser gewond na aanrijding

Medemblik, maandag 22 augustus 2005.

Maandagmiddag raakte een 81-jarige fietser uit Middenmeer gewond bij een aanrijding op de kruising van de Medemblikkerweg met de Hoornseweg. De fietser stak de rijbaan van de Hoornseweg over. Hierbij verleende hij geen vrije doorgang aan een personenauto bestuurd door een 26-jarige man uit Den Helder. Een aanrijding was het gevolg. Hierbij raakte de fietser gewond aan zijn hoofd en liep hij verschillende breuken op. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn waar hij is opgenomen. Ter plaatse werd assistentie verleend door de bemanning van een traumahelikopter.

Inbraak jongerencentrum.

Castricum, maandag 22 augustus 2005.

Maandagmorgen werd een inbraak ontdekt in het jongerencentrum aan de Dorpsstraat. Men kwam in het pand door een raam te vernielen. Vanuit het centrum werd een kluis weggenomen met daarin een onbekende hoeveelheid geld. Volgens medewerkers van het centrum moet de inbraak hebben plaatsgevonden tussen zaterdagnacht en maandagmorgen.

Man van geld beroofd, politie zoekt getuigen.

Heerhugowaard, maandag 22 augustus 2005.

Maandagmiddag tussen 15.45 en 16.10 uur is een 23-jarige man uit Alkmaar van zijn geld beroofd. Dit gebeurde in de directe omgeving van het NS-station aan de zijde van het industrieterrein, ter hoogte van de fietsenstalling. Op het moment dat het slachtoffer zijn geld stond te tellen kwamen drie personen op hem toe lopen. Het slachtoffer deed het geld in zijn broekzak toen hij door één van de drie werd aangesproken. Die eiste het geld van hem terwijl een andere verdachte opvallend een mes liet zien. Toen het slachtoffer het geld niet gaf pakte één van de daders het geld uit zijn broekzak waarna het drietal verdween.

De verdachten zijn blanke mannen tussen de 20 en 25 jaar en hebben een breed postuur. Allen droegen een zogenaamd aussi trainingspak. Eén van de verdachten droeg een oorbel. Eventuele getuigen van deze overval worden verzocht contact op te nemen met de politie in Heerhugowaard, telefoon 0900-8844 (lokaal tarief).

Snelheidscontrole

Hippolytushoef, maandag 22 augustus 2005.

Maandagmorgen en -middag werden op twee verschillende plaatsen op de Rijksstraatweg snelheidscontroles gehouden. Beide controles werden gehouden op weggedeelten waar een snelheidslimiet geldt van 80 km/u. Tijdens de controles passeerden 3180 voertuigen de meetpunten. Er werden 353 bestuurder gesignaleerd die te snel reden. De hoogst gemeten snelheid is niet bekend.

Verkeerscontrole

Castricum, maandag 22 augustus 2005.

Naar aanleiding van meerdere klachten van buurtbewoners over het rijgedrag van automobilisten is maandagmiddag een controle gehouden op de Beverwijkerstraatweg. De klachten richtten zich vooral op het negeren van de doorgetrokken witte streep op momenten dat de spoorwegovergang gesloten is. Hierdoor ontstaan verkeersgevaarlijke situaties. Tijdens deze controle, die tussen 15.30 en 16.15 uur werd uigevoerd, werden zes bestuurders voor deze overtreding bekeurd. Zij kregen elk een boete van 125 euro.

Rijden onder invloed van alcohol

Broek op Langedijk, maandag 22 augustus 2005.

Maandagavond werd een 24-jarige bestuurder van een personenauto uit Heerhugowaard aangehouden op de Schagerweg. Bij controle bleek dat de man alcohol had gedronken. Hij blies 85 ug/l. Dat is ruim driemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. In verband met het vele alcoholgebruik werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Obdam, maandag 22 augustus 2005.

Maandagavond werd een 23-jarige bestuurder van een personenauto uit Zwaag aangehouden op de Braken. Bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 595 ug/l. Dat is ruim 2,5 maal de toegestane hoeveelheid. Ook van deze bestuurder werd het rijbewijs ingevorderd.

Man aangehouden na plegen huiselijk geweld

Nieuwe Niedorp, maandag 22 augustus 2005.

Maandagavond is een 45-jarige man uit Nieuw Niedorp in zijn woning aangehouden. Hij wordt er van verdacht kort daarvoor zijn echtgenote te hebben mishandeld. De vrouw was verschillende keren in haar gezicht geslagen waardoor zij gewond raakte aan haar hoofd. De man is na zijn aanhouding voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Sportvissers weten uitslaande brand te voorkomen

Den Helder, maandag 22 augustus 2005.

Twee sportvissers van 23 en 24 jaar en afkomstig uit Den Helder, zaten te vissen in het water langs de Waterkeringsweg toen zij een alarm hoorden overgaan. Toen zij op onderzoek uitgingen zagen zij rook uit een appartement aan de Jan Wondermullerstraat komen. Zij bedachten zich geen moment, forceerden de toegangsdeur en wisten het vuur met emmers water te doven. In de woning bleek niemand aanwezig te zijn. De brandweer kon zich beperken tot het nablussen. Zowel de brandweer als de later gearriveerde bewoonster konden niet aangeven waardoor de brand is ontstaan. De schade bleef beperkt mede dankzij het kordate optreden van de twee sportvissers.

Brand in camper zorgt voor veel schade

Heiloo, dinsdag 23 augustus 2005.

In de nacht van maandag op dinsdag omstreeks 03.00 uur hoorden bewoners van een woning aan de Noordergeeststraat een aantal harde knallen. Toen zij naar buiten zagen zij dat een camper die geparkeerd stond in en carport van de buren in brand stond. Kort daarop sloeg de brand over naar een schuurtje in de tuin en een grote schuur van een andere woning. De brandweer kon niet voorkomen dat zowel de camper als de berging en schuur door het vuur werden vernield. In de grote schuur bevonden zich een 20-tal duiven die de brand niet hebben overleefd. Over het ontstaan van de brand is op dit moment nog niets bekend.

Gereedschap gestolen uit bouwcontainers

Grootebroek, dinsdag 23 augustus 2005.

In de nacht van maandag op dinsdag werd een grote hoeveel gereedschap gestolen vanuit drie containers die staan op een bouwterrein aan de Verlengde Raadhuislaan. Men kwam in de containers door het vernielen van een aantal hangsloten. Vervolgens hebben de dieven een hoeveelheid hand- en elektrisch gereedschap weggenomen waaronder een aantal cirkelzagen. Ook bleek dat een hoeveelheid bouwlampen waren verdwenen.

Verdwenen vrouw terecht.

Hoorn, dinsdag 23 augustus 2005.

Precies een week na haar verdwijning is de 32-jarige Yvonne Groen uit Hoorn gevonden. Dinsdagmorgen werden familie en politie door personeel van een opvangcentrum ergens in Nederland in kennis gesteld van het feit dat zij zich daar bevond.

De vrouw verdween op dinsdag 16 augustus. Op die dag verliet zij aan het eind van de middag haar werk in Ursem. Vanaf dat moment ontbrak ieder spoor van de vrouw. Wel werd haar fiets aangetroffen in Avenhorn vlakbij een bushalte. Door de politie werd in die omgeving een buurtonderzoek ingesteld. Op dezelfde plaats werd afgelopen maandag nog een onderzoek ingesteld naar mogelijk sporen. Dit onderzoek leverde echter niets op.

Omwille van haar privacy doet de politie verder geen mededelingen over de reden van haar verdwijning en hoe en wanneer zij in het opvangcentrum terecht is gekomen.

Hennepkwekerij ontmanteld.

Heerhugowaard, dinsdag 23 augustus 2005.

Dinsdagmorgen werd een hennepplantage ontmanteld aan de Versproncklaan. De politie was de plantage op het spoor gekomen door recentelijk binnengekomen informatie. Op de zolderetage werd een in werking zijnde hennepplantage aangetroffen met 145 planten. Deze planten en randapparatuur zoals lampen en ventilatoren zijn in beslag genomen. Tevens bleek dat er op een illegale manier stroom werd afgetapt. Tegen de eigenaar/bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt.