Siemens

Persbericht

A&D CD 200508.028

Den Haag, dinsdag 23 augustus 2005

Siemens verwerft grootste opdracht ooit voor
laagspanningshoofdverdelers bij uitbreiding Dubai International Airport

De Siemens divisie Automation & Drives (A&D) heeft opdracht gekregen voor de levering van alle laagspanningshoofdverdelers en bijbehorende onderverdelers bij de uitbreiding van Dubai International Airport. De opdracht heeft een waarde van circa 20 miljoen euro. Het is het derde deelproject voor Siemens in de uitbreiding van deze luchthaven. Eerder al had het bedrijf de opdrachten verworven voor de energie-verdelingen in het cargo-centrum en voor het transportsysteem van de bagage-afhandeling.

De nieuwe opdracht is de grootste die Siemens in een keer heeft verworven voor de levering van laagspannings-verdelers. De fabricage van de verdelers vindt plaats in de Siemens-fabriek te Leipzig. De opdracht onderstreept onze vooraanstaande positie op de wereldmarkt en bevestigt onze concurrentiekracht op het gebied van laagspannings-verdelingen, aldus Rolf Martin Seegers, hoofd van de afdeling Low-Voltage Controls and Distribution. Het binnenhalen van het derde project op rij ziet Siemens dan ook als bewijs voor haar competentie op het gebied van installaties voor luchthavens.

Voor deze opdracht levert Siemens vanaf oktober 2005 Sivacon-hoofdverdelingen voor stroomwaarden tot 4000 A. De werkzaamheden rondom de hoofd- en bijbehorende onderverdelers met inbegrip van de bekabeling zijn eind 2006 gereed.

Dubai International Airport wordt momenteel uitgebreid tot een van de grootste mainports ter wereld. Nu al maken jaarlijks circa 25 miljoen passagiers gebruik van deze luchthaven. Na uitbreiding in 2010 verwacht men een toename van het aantal passagiers tot 60 miljoen. De investeringen voor de uitbreiding bedragen meer dan 3 miljard euro.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens Industry, Hans van Spronsen
Tel: (070) 333 3273, E-mail: hans.van.spronsen@siemens.com

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Siemens Persvoorlichting, Bernard H. Bos,
Tel: (070) 333 2325, E-mail: bernard.bos@siemens.com Internet www.siemens.nl/persinfo