Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 23 augustus 2005

(
Katwijk Aanhouding na mishandeling van meisje

Een 52-jarige man uit Leiden gaf op dinsdag 23 augustus, rond 10.55 uur, een 3-jarig meisje uit Katwijk een klap in het gezicht. Dit gebeurde in een supermarkt aan de Tramstraat. Het meisje stond met haar moeder bij de kassa toen zij een fles limonade die daar op de afrekenband klaar lag beetpakte. Kennelijk was deze fles van de man. Hij begon onmiddellijk te schreeuwen en sloeg het meisje. Daarna liep hij de winkel uit. Personeel die getuige was van het tafereel greep in door de man vast te pakken en de politie te bellen. De man werd aangehouden voor de mishandeling en meegenomen naar het politiebureau. Na zijn verhoor mocht hij in de middag het bureau weer verlaten. Op 27 september zal hij zich voor zijn daad bij de Politierechter moeten verantwoorden.

Lisse Geweld op straat
De politie heeft twee aangiften opgenomen van een 16-jarige en een 17-jarige jongen, beide afkomstig uit Nieuw Vennep. Beiden zijn op zondag 21 augustus, rond 01.00 uur, mishandeld door een groep jongeren op de Schoolstraat. De 17-jarige jongen wilde vanuit een uitgaansgelegenheid naar huis gaan toen hij door een groep jongeren, zonder enige aanleiding, geslagen werd. Even later werd de 16-jarige belaagd door een groep jongeren die hem sloegen en schopten. Ook hier is niet duidelijk waarom de jongen mishandeld werd. De mishandelingen staan op zich, maar de politie sluit enig verband niet uit. De politie stelt een onderzoek in naar de geweldpleging.


Noordwijkerhout Poging ramkraak

In de nacht van maandag 22 op dinsdag 23 augustus heeft men omstreeks 04.45 uur geprobeerd met een auto de voordeur van een bedrijf aan de Viaductweg te rammen. Volgens een getuige werd dit zelfs enkele keren herhaald. Het is de inbreker(s) niet gelukt in het pand te komen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de verdachte(n).


Sassenheim/Oegstgeest Politie houdt verkeerscontrole

De politie hield op dinsdag 23 augustus een verkeerscontrole op de Hoofdstraat in Sassenheim en de Oegstgeesterweg, de Haarlemmertrekvaart en de Rijnsburgerweg in Oegstgeest. De controles vonden plaats, tussen 07.00 en 15.00 uur, en werden gedaan door 8 agenten. Bij de controles die gehouden worden om de verkeersveiligheid te vergroten, werden 36 bekeuringen uitgeschreven. Een 23-jarige snorfietser uit Katwijk werd aangehouden, omdat hij reed terwijl hem dat bij vonnis ontzegd was. Verder reden 12 weggebruikers te hard, droegen er 3 niet de veiligheidsgordel, hadden er 2 het rijbewijs niet bij zich, reed 1 auto met een gladde band, was van 1 auto de kentekenplaat niet in orde, werd er 4 keer onnodig de verlichting ingeschakeld (het seinen naar het overige verkeer), konden 5 bestuurders van (snor)bromfietsen hun verzekeringsbewijs niet tonen, reed 1 bromfietser zonder de vereiste gele plaat, had 1 bromfietser het bromfietscertificaat niet bij zich en reed 1 snorfietser op de rijbaan daar waar hij het (brom)fietspad moest volgen. De politie zal de controles herhalen.

Oegstgeest/ Rijnsburg/ Sassenheim Politie waarschuwt voor wisseltruc
De afgelopen maanden zijn diverse personen slachtoffer geworden van een wisseltruc op straat. In Oegstgeest, Rijnsburg en Sassenheim is het voorgekomen dat een onbekende man een euromunt wilde wisselen voor klein geld. Wanneer hulpvaardige mensen hun portemonnee trokken en hem kleingeld wilden geven, bemoeide hij zich met welke muntjes hij wilde hebben. Na afloop van de transactie liep hij weg en merkten de personen vervolgens op dat er ook papiergeld uit hun portemonnee was verdwenen. De man kiest vaak personen van middelbare leeftijd uit en regelmatig nadat zij net gepind hebben bij een bank. Misschien zijn er meer mensen in de regio slachtoffer geworden van deze wisseltruc, zij worden gevraagd aangifte te doen bij de politie. De politie zet het onderzoek voort.

Voorhout Poging inbraak en inbraak
In een woning aan de Fuchsiastraat is gepoogd in te breken en in een woning aan het Azaleahof is het de inbrekers ook daadwerkelijk gelukt om binnen te komen. De inbraken vonden plaats op dinsdag 23 augustus, na middernacht. Aan de woning van de Fuchsiastraat is braakschade aangetroffen, maar worden geen goederen vermist. Uit de woning aan de Azaleahof is onder andere een mobiele telefoon en een laptop gestolen. De bewoners van de huizen hebben aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in naar de inbraken.


Leiden Aanhouding na diefstal in dienstbetrekking

Een 46-jarige man uit Capelle aan den IJssel pleegde dinsdag 23 augustus, rond 10.30 uur, op een bouwterrein aan de Einsteinweg diefstal in dienstbetrekking De man, die daar werkte voor een elektronisch bedrijf, bracht daar een aantal contactdozen naar zijn auto. Dit werd gezien door de projectleider die de man op zijn handelen aansprak. Hij schakelde de politie in en deed aangifte van diefstal. De verdachte werd aangehouden. Hij is ingesloten. De politie is nog bezig met het onderzoek tegen hem.

Gouda Inbraak winkel
De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een winkel aan het Stationsplein. De inbraak vond plaats in de nacht van maandag 22 op dinsdag 23 augustus. De inbrekers wisten doormiddel van het ingooien van een ruit binnen te dringen in de winkel en hebben sigarettensloven meegenomen. De inbraak werd in de ochtend ontdekt op het moment dat de winkel weer zou worden geopend. De politie verzoekt getuigen van de inbraak zich te melden bij de politie via het algemene telefoonnummer 0900-8844.

--- einde berichten ---
---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --