Gemeente Breukelen


Actueel Persberichten

Persberichten

Integraal veiligheidsplan gemeente Breukelen gooit hoge ogen

Veiligheid is een belangrijk aandachtsveld voor de overheid. In het kabinetsbeleid staat nadrukkelijk aangegeven dat van de Nederlandse gemeenten verwacht wordt dat ze een integraal veiligheidsplan maken voor hun gemeente. Burgemeester Dales heeft vandaag bekend gemaakt dat het veiligheidsplan van de gemeente Breukelen hoge ogen gooit.

De veiligheidsplannen van alle gemeenten in de provincie Utrecht zijn beoordeeld door de commissie van Vliet. Deze commissie, onder leiding van Burgemeester van Vliet van Amersfoort, is ingesteld door het Regionaal College Politie Utrecht. Dit college bestaat uit de 33 burgemeesters van alle gemeenten van de provincie Utrecht .

Het integrale veiligheidsplan uit 2004 (on) Veiligheid maak je samen van de gemeente Breukelen is goed beoordeeld. Zo heeft de gemeente een goede analyse van de veiligheid uitgevoerd, op basis waarvan prioriteiten zijn benoemd. Daarnaast wordt veiligheid hier integraal aangepakt: de mening van de inwoners staat centraal in de projectgroep integrale veiligheid, waarin naast de gemeente, ook de politie vertegenwoordigd is.

In vergelijking tot de plannen van andere gemeenten is het plan van Breukelen goed en uitgebreid, zo luidt de conclusie van de commissie van Vliet. Maar niet alleen het plan wordt goed gewaardeerd, ook in de praktijk is Breukelen goed bezig met integrale veiligheid: er zijn nieuwe initiatieven zoals het convenant veilig uitgaan in samenwerking met de horeca, jonge delinquenten worden vaker naar bureau Halt doorverwezen, er is een extra politiesurveillant aangetrokken door de gemeente en er zijn verkeersmaatregelen genomen ter verbetering van de verkeersveiligheid.

De reactie van Marieke Verhagen, beleidsmedewerker integrale veiligheid: Stiekem had ik dit resultaat ook wel een beetje verwacht, maar toch... ik heb geen zitting in de commissie. Fijn om te horen dat onze inspanningen zo goed gewaardeerd worden, het is een bevestiging dat we in deze gemeente op de goede weg zijn. Het Breukels model slaat aan! Nu nog zorgen dat we ook bij de audit van 2005 zo´n goed resultaat boeken.

Terug