Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


23 augustus 2005


Aalten - Onderzoek vechtpartij


De politie is een onderzoek gestart naar de mishandelingen van enkele jongeren uit Aalten in de nacht van zondag op maandag. De jongeren werden rond 01.30 uur op het fietspad van de Varsseveldsestraatweg zonder enige aanleiding in elkaar geslagen door een groep jongeren, vermoedelijk uit een naburige plaats. De jongelui liepen hierbij diverse kneuzingen en verwondingen op. Eén van de aangevallen jongens werd de hoofdrijbaan van de Varsseveldsestraatweg opgeduwd en werd bijna aangereden door een passerende auto. Op een gegeven moment is een automobilist gestopt om het verkeer te waarschuwen. Meerdere passanten zouden hebben afgeremd en zijn mogelijk getuige geweest van de vechtpartij. In verband met het onderzoek wil de politie graag met deze bestuurders/getuigen in contact komen. Men kan zich melden bij de politie in Aalten via telefoonnummer 0900 8844.


Doetinchem - Motorrijder raakt gewond


Een 53-jarige motorrijder uit Doetinchem raakte maandagmorgen omstreeks 08.50 uur gewond na een aanrijding. Een 36-jarige automobiliste uit Doetinchem reed over de Oude Terborgseweg en verleende op de kruising met de Terborgseweg geen voorrang aan de motorrijder. De man werd met onbekende verwondingen met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.


Borculo - Gewond na aanrijding


Een 20-jarige motorrijder uit Enschede raakte maandagmorgen gewond na een aanrijding. Een 34-jarige automobiliste uit Borculo reed rond 09.40 uur over de Wessel van Eijllaan vanaf Ruurlo. Hij verleende op de kruising met de Ruurloseweg geen voorrang aan de motorrijder en een aanrijding was het gevolg. De motorrijder liep letsel op aan zijn arm en knie en werd voor behandeling met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.


Wehl - Met auto over de kop


Een 24-jarige Doetinchemmer raakte maandagmiddag gewond nadat hij met zijn auto over de kop sloeg. De man reed rond 13.55 uur bij Wehl de oprit A18 richting Varsseveld op. Hij verloor hierbij de macht over het stuur. Hierbij reed hij in de berm, botste tegen het talud en ging vervolgens over de kop. De auto kwam tot stilstand tegen een verkeersbord. De Doetinchemmer werd met onbekend letsel met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.


Zelhem - Drankrijder betrapt


Agenten hebben maandagavond even na 21.00 uur bij een controle op de Doetinchemseweg een 38-jarige bromfietser uit Heelweg betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Hij blies 0,7 prom. en kreeg een boete. De man bleek tevens niet in het bezit van een bromfietscertificaat. Ook hiervoor kreeg hij een boete.


Varsseveld - Praalwagen gestolen en weer terug


Vanaf het grasveld bij de rotonde aan de Doetinchemseweg en Oranjestraat werd in de nacht van zondag op maandag (22/8) een praalwagen weggehaald. Het gaat om een wagen van ongeveer 6,5 m lang en 3,5 m breed met als thema Bugs Bunny. Bugs Bunny is op de wagen liggend afgebeeld. Op de achterzijde en zijkanten van de wagen staat een tekst in dahlia's. De praalwagen is intussen weer terug in Varsseveld. Maandagavond (23/8) rond 17.45 uur weer aangetroffen in de berm nabij de Doetinchemseweg. Gelukkig bleek de wagen niet beschadigd te zijn.


De politie heeft de zaak in onderzoek. Zij vraagt getuigen die mogelijk de praalwagen hebben zien rijden tussen zondagavond en maandagmiddag. Daarbij is zowel voor als achter de wagen een personenauto gesignaleerd. Voor tips en bijzonderheden kan men bellen met de politie via 0900-8844.


's-Heerenberg - Dakbedekking weggenomen

Vanaf een dak van een in aanbouw zijnd bedrijf aan de Grensstraat werden afgelopen weekend 20 rollen dakleer weggenomen. Men is vermoedelijk het acht meter hoge dak opgeklommen. Hoe men de rollen beneden kon krijgen is niet duidelijk. De politie is een onderzoek gestart en verzoekt eventuele getuigen zich te melden via telefoonnummer 0900 8844.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --