Programma 1e lustrum Binnenhof Festival


01.07.2005 / 15:51 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Stichting binnenhof festival

Persbericht 1 july 2005

PERSBERICHT BINNENHOF FESTIVAL
24 tot en met 26 augustus 2005
Locatie Het Binnenhof Den Haag
Aanvang iedere avond om 20.30 uur
Afsluiting rond 22.30 uur.

Den Haag - Het Binnenhof Festival viert dit jaar extra feest. Het is de vijfde achtereenvolgende keer dat dit festival plaatsvindt, het eerste lustrum dus.

Op woensdag 24 augustus a.s. wordt de avond geopend met een toespraak van Burgemeester Deetman, alvorens het NDT II het podium betreedt. Zij zullen twee balletten uitvoeren: Sleepless van Jiri Kylian en Minus 16 van Ohad Naharin. De avond word afgesloten met een speech van de Commissaris der Koningin in Zuid-Holland, de heer Jan Franssen.

Op donderdag 25 augustus zal de wethouder van Cultuur & Financiën Den Haag, mevrouw Else van Dijk-Staats de avond openen. Dan is het podium aan het voltallig Residentie Orkest met als solisten de beroemde sopraan Charlotte Margiono en de al even beroemde tenor John Keyes. Dirigent is Roberto Minczuk uit Estland, die ook geen onbekende is. Er zullen werken van o.a. Verdi, Tsjaikovski, Rossini en Puccini worden uitgevoerd.De avond wordt afgesloten met een toespraak van de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal, de heer Frans Weisglas.

Op vrijdag 26 augustus wordt de avond geopend door de voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal, mevrouw Yvonne Timmerman-Buck alvorens het podium in beslag wordt genomen door artiesten uit de interculturele samenleving: Real Hot On Stage uit de Nederlandse Antillen, Minyeshu & Chewata uit Ethiopië, Jaipur Kawa Brass Band uit India en Kasba uit Nederland & Marokko.

Informatie www.binnenhoffestival.nl Email info@binnenhoffestival.nl Telefoon 070 3020 738
Kaartverkoop haags Uitburo, Hofweg 1, Den Haag Prijs: 6,00 Euro per persoon

De restaurants aan het Plein in Den Haag die aangesloten zijn bij de Stichting Plein Horeca (SPH), zullen er met een speciaal Binnenhof Festival Menu een nog feestelijker tintje aangeven. Een deel van de inkomsten gaat naar Unicef, waarmee het Binnenhof Festival en de SPH een samenwerking heeft omdat Den Haag dit jaar Unicefstad is. Er worden displaytafels en bussen neergezet en men hoopt dat er hiermede nog een extra financiële bijdrage aan Unicef kan worden overhandigd.