Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Finale NK Bommetje blijft in Stadskanaal

STADSKANAAL - De finale om de Nationale Bommetjestitel zal op 24 augustus opnieuw plaats vinden in Stadskanaal. Sportfondsen Nederland liet eerder weten dat zij de finale zouden gaan organiseren. De bedenkers van het succesvol evenement laten echter weten dat Sportfondsen Nederland slechts een voorronde zal gaan organiseren en dat de grote finale van het vijfde Nationaal Bommetjesfeest gewoon plaats zal vinden op woensdag 24 augustus in Zwembad Noord in Stadskanaal.

Al enkele jaren bestaat er onenigheid rondom de organisatie van het NK Bommetje. Medewerkers van zwembad Noord in Stadskanaal bedachten in de periode dat ze in dienst waren van Sportfondsen Nederland een leuk en bijzonder spel genaamd het "NK Bommetje". Hun toenmalig werkgever, Sportfondsen Nederland wilde niets weten van het evenement en gaf de bedenkers de vrije hand.

Het kampioenschap bleek echter een schot in de roos. De formule werd een groot succes. En het bijzonder evenement kreeg grote aandacht van de landelijke en internationale media.

Sportfondsen raakte de exploitatie van het zwembad in Stadskanaal kwijt en raakte in onmin met de Gemeente Stadskanaal. Het bad ging over naar een groep enthousiaste vrijwilligers die wilden voorkomen, dat het ten dode opgeschreven zwembad, zijn deuren zou moeten gaan sluiten.

Dankzij die grote inzet van de vrijwilligers en medewerkers bloeide het bad weer helemaal op. De verkoop van zwemabonnementen verdubbelde meerdere malen en de bezoekersaantallen stegen drastisch. Duizenden bezoekers kwamen kijken naar het NK Bommetje.

Sportfondsen Nederland zag plotseling brood in het NK en en eiste, zonder overleg met de bedenkers te hebben gevoerd, de succesformule op en ging een tweede NK organiseren.

De ex-medewerkers beroepen zich nu op het contract dat ze destijds hebben gesloten bij SFN. "Volgens het destijds getekent contract liggen de rechten bij de bedenkers en niet bij SFN. De finale van het NK Bommetje blijft daarom gewoon in Stadskanaal. Indien Sportfondsen Nederland zich zo onsportief blijft gedragen zullen we hun Bommetjes wedstrijd mogelijk gaan verbieden. De bommetjes wedstrijd van Sportfondsen Nederland is slecht een voorronde voor de grote finale in Stadskanaal", aldus de bedenkers en organisatoren van dit ludiek evenement.

De organisatoren van het NK Bommetje hebben in de tussen liggende tijd niet stil gezeten en een nieuw boeiend waterspel ontwikkelt. "Het Nationale Bommetjesteam zal hiervan op 24 augustus een demonstratie gaan geven aan de deelnemers, het publiek en media. Gezien we de vorige editie ook weer ruim 5000 bezoekers hadden voor het evenement en er slecht een handjevol naar de kleine finale van Sportfondsen ging liggen we wat betreft de bezoekersaantallen niet wakker van Sportfondsen Nederland. Het gaat eigenglijk puur om ons recht als bedenkers", aldus de organisatoren. Wat voor spetterend spel ze in Zwembad Noord hebben bedacht wil men niet zeggen. Volgens de bedenkers beloofd het in de toekomst opnieuw een groot en vooral spetterend spektakel te worden.

Voor de liefhebbers:

Woensdag 24 augustus - Zwembad Noord Stadskanaal - Aanvang 19.00 uur - Finale NK Bommetje - Opgave tijdens openingsuren zwembad Tel. 0599 - 612070 (deelname gratis).

Vanaf 13.00 uur mini zomermarkt en diverse activiteiten.

Perscontact: Zwembad Noord - C. Stuut tel. 06 26918256