Praktijk Onderzoek Bloembollen en Bolbloemen



5-7oktober 2005 Bijdrage PPO Bomen aan GrootGroen in Zundert

Bijdrage PPO Bomen aan Plantarium in Boskoop
24 - 27 augustus 2005

De onderzoekers van PPO Bomen zullen op het Plantarium een informatiestand bemannen met de volgende onderwerpen: * Afbreekbare potten
* Afbreekbaar bindmateriaal
* Afdekmateriaal

U bent natuurlijk van harte welkom bij onze stand (nr. 66). Meer informatie vindt u op de site van het Plantarium

Akkerbouwmanifestatie Vredepeel Suikerbietenteelt nu en in de toekomst 21 september 2005

Op 21 september organiseren PPO AGV Vredepeel en DLV Plant een Akkerbouwmanifestatie met als thema Suikerbietenteelt nu en in de toekomst.

De dag zal om 9.15 uur worden geopend door de dagvoorzitter Dhr. Tijink directeur van het IRS. Vervolgens zullen een aantal sprekers onder leiding van de dagvoorzitter een korte inleiding houden. De volgende sprekers zijn hiervoor benaderd:

* Dhr. Pals van Rabobank Nederland: Suikerbietenteelt blijft in Nederland.

* Dhr. Blaauw van Agrifac BV: De ontwikkelingen in de mechanisatie van de suikerbietenoogst.

* Dhr. Mulder europarlementariƫr voor de VVD: Een acceptabele suikerhervorming.

Na de inleidingen zal een rooidemonstratie plaatsvinden met een vijftal rooimachines van de firmas: Agrifac, Grimme, Holmer, Franz Kleine en ROPA. Ook zal door de firmas Franz Kleine en ROPA een reiniging- en verladingsdemonstratie plaatsvinden (Duitse principe van verlading). Verder wordt door de firma Timmermans (Agritip) een demonstratie precisiebemesting met behulp van GPS verzorgd.

Het bovenstaande programma wordt in de middag herhaald. Gedurende de hele dag vindt een infomarkt plaats, waar zich een keur aan bedrijven zullen presenteren. Verder kunnen in het veld een aantal demovelden worden bezocht.
De dag zal rond 17.30u worden afgesloten.
De dag wordt gesponsord door Rabobank Nederland (Hoofdsponsor) en door LLTB en ZLTO , COVAS, CSM en CSV, (Sub-sponsor) Voor meer informatie Gerard Meuffels PPO-AGV Vredepeel tel. 0478-538244