Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 241

datum: 18 augustus 2005

Kennismakingsles cursus Fit en Veilig! in Amersfoort

Simpele trucs en technieken voor een veilig gevoel op straat

Op woensdag 24 augustus a.s. organiseert de NV SRO een kennismakingsles Fit en Veilig! in de sportzaal Rustenburg, Fürglerplein 3 in Amersfoort. De les begint om 14.30 uur. Toegang is gratis. Zelfverdediging, zelfvertrouwen en ervaringen uitwisselen zijn kernwoorden van de cursus. Makkelijke en eenvoudige trucs en technieken vormen de basis. De cursus wordt op verschillende plaatsen en tijden vanaf begin september in Amersfoort gegeven. Voor vier lessen van ruim een uur wordt een deelnemersbijdrage van E 10,-- gevraagd.

Wederkerigheid

De NV SRO (Sport,Recreatie en Onderwijsvoorzieningen) biedt vanaf september de cursus Fit en Veilig! en doet dit in opdracht van de gemeente Amersfoort. In het kader van de campagne Veilig op straat vindt de gemeente het belangrijk om senioren dit aanbod te doen zodat ook deze doelgroep zich veiliger op straat voelt. De gemeente vindt het ook van belang dat ook burgers hun eigen verantwoordelijkheid nemen. Naast de gezamenlijke inzet van gemeente, politie, brandweer, stadstoezicht, Eemfors en sociale partners is veiligheid ook een zaak van de burgers zelf. De cursus Fit en Veilig! sluit goed aan bij dit uitgangspunt: door het volgen van deze cursus kunnen senioren zelf zorgen voor een groter veiligheidsgevoel op straat.

Meer informatie?

Voor meer informatie of voor aanmeldingen kunnen belangstellenden terecht bij de SRO, bij de heer Van Twillert, email dvtwillert@sro.nl of telefoon 033 422 51 14.

Informatie: Tianne van Woudenberg, communicatieadviseur Concernstaf, campagne Veilig op straat, telefoon 033 469 43 69 of e-mail t.vanwoudenberg@amersfoort.nl of Dick van Twillert, medewerker sportontwikkeling van de NV SRO, e-mail dvtwillert@sro.nl of telefoon 033 422 51 14.

NB: Ook de pers is van harte welkom tijdens de proefles op 24 augustus a.s.

---- --