Gemeente Eemsmond


Eerstejaars studenten Mesacosa werken bij gemeente Eemsmond maandag 22 augustus 2005

Woensdag 24 augustus aanstaande komt een groep van de studentenvereniging Mesacosa uit Groningen naar Eemsmond. Deze studentenvereniging bestaat uit studenten van de ALO in Groningen. Zij werken twee dagen voor de gemeente, in het kader van een introductieprogramma.

De introductie van de studenten heeft al enkele malen eerder in de gemeente Eemsmond plaatsgevonden. Dit jaar nemen ongeveer 60 studenten deel aan de actie. Zij worden verdeeld in groepen en krijgen diverse werkzaamheden toegewezen. De jongeren zullen onder leiding van een medewerker van het gemeentebedrijf schelpenpaden bijwerken in Uithuizen en Zandeweer of snoeien bij de sportvelden in Uithuizen en Uithuizermeeden.

Herkenbaarheid
Op donderdag 25 en vrijdag 26 augustus zijn de studenten in de gemeente werkzaam. Op zaterdag wordt de introductie afgesloten met een gezamenlijke activiteit in de gemeente. De studenten zijn herkenbaar aan een T-shirt waarop aan de voorkant een logo van de gemeente Eemsmond te vinden is en op de achterzijde het logo van Mesacosa.