Gemeente Amersfoort

Activiteitenkalender B en W Amersfoort
Woensdag 24 augustus t/m vrijdag 2 september 2005

Woensdag 24 augustus

16.30 uur
Het college is aanwezig bij de afscheidsreceptie van de heer De Jager, die afscheid neemt als directeur van de sector SOB (Stedelijke Ontwikkeling en Beheer) van de gemeente. Locatie: Stadhuis, Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

Donderdag 25 augustus

11.00 uur
Wethouder Van 't Veld verricht de opening van de hulpzender van Radio M Utrecht in Amersfoort. Locatie: Braderie De Kamp te Amersfoort.

Vrijdag 26 augustus

19.00 uur
Wethouder Henk Brink verricht de opening van het nieuwe voetbalcomplex van voetbalvereniging Hooglanderveen. Locatie: Nieuw Willem Tomassen Sportcomplex, Heideweg te Hooglanderveen.

Zaterdag 27 augustus

12.00 uur

Wethouder De Wilde bezoekt 'Amersfoort achter de schermen', een open dag van de gemeente waarbij bezoekers kunnen ontdekken wat er aan werk wordt verzet om de stad op orde te houden. Locatie: Park Schothorst te Amersfoort.

12.00 uur
Wethouder Strengers verricht de opening van het Vijverfeest Nieuwland en reikt de prijs uit voor de mooist versierde fiets. Het vijverfeest is georganiseerd door zeer actieve wijkbewoners. Locatie: Skate-eiland aan De Lage Boog in Nieuwland te Amersfoort.

Zondag 28 augustus

14.00 uur
Wethouder Eerdmans geeft het startschot van het Zomerspektakel Zielhorst, met sport- en spelactiviteiten voor de wijk en een panna-competitie. Het zomerspektakel wordt georganiseerd door het Wijkbeheerteam van Zielhorst met het SWA, tienercentrum So What en SRO. Locatie: wijkcentrum 't Middelpunt, Spinetpad 2 te Amersfoort.

Maandag 29 augustus

16.00 uur
Wethouder Eerdmans opent het vernieuwde uitleenpunt van leskisten voor natuur en milieu educatie op kinderboerderij 'de Vosheuvel'. Het uitleenpunt wordt samen met leraren van 11 basisscholen in Amersfoort Zuid heropend. Locatie: Heiligenbergerweg 187 te Amersfoort.

Woensdag 31 augustus

09.00 uur
Wethouder Eerdmans opent de introductieweek voor studenten van de HU Amersfoort (nieuwe naam voor de KSA). Ze heet hierbij alle nieuwe studenten welkom in Amersfoort. Locatie: Congrescentrum De Eenhoorn, Koningin Wilhelminalaan 33 te Amersfoort.

14.00 uur
Wethouder Brink opent een voetbal/basketbalveld in de wijk Schuilenburg. Locatie: speelveld in de groenstrook achter de flats van de Ariaweg te Amersfoort.

14.30 uur
Wethouder Eerdmans bezoekt de feestelijke middag die SCW organiseert ter gelegenheid van de afsluiting van de renovatie van de flats aan de Zangvogelweg, Liendertseweg en Lijsterstraat.

Locatie: Zangvogelweg te Amersfoort

Donderdag 1 september

10.15 uur
Wethouder Brink doet de aftrap voor een proef om de subjectieve onveiligheid in het verkeer te verminderen. De proef betreft de Wilhelmina/Emmalaan en de Noordewierweg. Locatie: Emmauskerk, Noordewierweg 131 te Amersfoort.

13.30 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper heet de gasten welkom tijdens de 'Europese ambassadeurs lunch' in aanwezigheid van onder anderen Atzo Nicolaï, staatssecretaris voor Europese Zaken en Frits Bolkestein, oud-Eurocommissaris. Wethouder Brink is aanwezig. De ambassadeurslunch is een initiatief van DHV en 't Madammeke Locatie: Restaurant 't Madammeke, Lieve Vrouwestraat 6/10 te Amersfoort.

15.00 uur
Wethouder Eerdmans verricht de opening van de startbijeenkomst van het project "Wijk en Psychiatrie". De doelstelling van het project is de maatschappelijke aansluiting van mensen in de wijk met een psychiatrische handicap te bevorderen, onder andere door integratie in het wijkcentrum. Locatie: Wijkcentrum De Trefhorst, Bruispad 2 te Amersfoort.

19.00 uur
Wethouder Eerdmans is aanwezig bij 'Omarm de stad'. Een initiatief van studenten van de HU Amersfoort. De studenten willen een menselijke kring vormen van 1,7 kilometer die de binnenstad van Amersfoort "omarmt". De kring zal lopen van de Varkensmarkt tot aan de Kamperbinnenpoort. Locatie: Varkensmarkt te Amersfoort.

Vrijdag 2 september

11.00 uur
Wethouder Eerdmans opent de glasbakkententoonstelling die in de maand september te zien zal zijn. Deze reizende tentoonstelling is naar Amersfoort gehaald om de aandacht te vestigen op glasinzameling en ons (afval-) beleid op dit vlak. Locatie: Stadsinformatiecentrum De Observant, Stadhuisplein 7 te Amersfoort.

17.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper bezoekt de afscheidsreceptie van ir. B. Bleker. Hij neemt afscheid als lid van de Raad van Bestuur van Bouwfonds. Locatie: Slot Zeist, Zinzendorflaan1 te Zeist.


---- --