Hoogheemraadschap van Rijnland


Noordwijkerhout
Rijnland rolt bufferzak uit in Noordwijkerhout

Persbericht 23 augustus 2005

Het hoogheemraadschap van Rijnland rolt woensdag 24 augustus een zak van 17 bij 33 meter uit. Dat gebeurt op het terrein van de afvalwaterzuiveringsinstallatie in Noordwijkerhout. Rijnland gaat deze zak gebruiken als tijdelijke opvang van afvalwater. De zak kan 1200 m³ afvalwater bergen.

De bufferzak is één van de maatregelen die moet voorkomen dat een nabijgelegen riooloverstort bij fikse regen in werking treedt. Tot dusver liep het riool dan over in de vijver aan de Schippersvaartweg. Dit zorgde een aantal keer per jaar voor stankoverlast en verontreinigd water. Door de aanleg van de bufferzak en van een bergbezinkbassin bij de overstort, wordt de overlast veel minder. Dit bassin wordt aangelegd door de gemeente Noordwijkerhout.

De bufferzak is een tijdelijke oplossing. Over vijf jaar is de afvalwaterzuiveringsinstallatie bij Noordwijk zodanig uitgebreid dat daar al het Noordwijkerhoutse afvalwater naartoe . De bufferzak kan dan eventueel op een andere plaats gebruikt worden. De aanleg van de bufferzak kost EUR 107.000,--.

Meer informatie

Meer informatie over dit onderwerp kunt u krijgen bij de afdeling Communicatie van het hoogheemraadschap van Rijnland, telefoon 071-3063401.