Politie Groningen

Persberichten woensdag 24 augustus 2005

Provincie Groningen 24-08-2005 -

Provincie Groningen: snelheidscontroles
De politie heeft dinsdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, kruising Woldjerspoorweg en Engelberterweg:
aantal geregistreerde voertuigen: 20, aantal overtredingen: 0, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Verlengde Hereweg:
aantal geregistreerde voertuigen: 1114, aantal overtredingen: 74, hoogst gemeten snelheid: 84 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Grijpskerk, Hoendiep Noordzijde:
aantal geregistreerde voertuigen: 98, aantal overtredingen: 21, hoogst gemeten snelheid: 133 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Winsum, N361:
aantal geregistreerde voertuigen: 222, aantal overtredingen: 50, hoogst gemeten snelheid: 94 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Garrelsweer, N360:
aantal geregistreerde voertuigen: 2032, aantal overtredingen: 9, hoogst gemeten snelheid: 99 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Bourtange, Vlagtwedderstraat:
aantal geregistreerde voertuigen: 125, aantal overtredingen: 9, hoogst gemeten snelheid: 88 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen: automobilist raakt rijbewijs kwijt
Een 62-jarige man uit Garnwerd is dinsdagmiddag op de Plataanlaan in Groningen zijn rijbewijs kwijt geraakt. De man reed 122 km/uur, terwijl daar een maximumsnelheid gold van 70km/uur. Agenten wisten de man staande te houden. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: twee mannen aangehouden
Agenten hebben dinsdagnacht twee mannen aangehouden aan de Spijksterriet in Groningen. De politie werd getipt door een buurtbewoner, die melding maakte van een verdachte situatie. Hij had een man in een bootje gezien en de boot van de buurman was verdwenen. Eenmaal ter plaatse hebben meerdere agenten in de omgeving naar de man gezocht. Zij zagen een man in het water, die naar de woonwijk Tjarriet wilde zwemmen. Deze 24-jarige man uit Lelystad is vervolgens aan wal aangehouden op verdenking van diefstal van de boot en een buitenboordmotor. Agenten zagen een tweede verdachte, een 24-jarige man uit Groningen, in de bosjes liggen. Beide verdachten zijn aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: automobilist aangehouden voor verlaten plaats ongeval Een 33-jarige Stadjer is dinsdagmiddag in de omgeving van de Herebrug aangehouden voor het feit, dat hij de plaats van een ongeval had verlaten. De man was kort daarvoor betrokken geweest bij een ongeval op de Hereweg. Hij botste met zijn auto achter op een personenauto die stilstond voor de geopende Herebrug. Daarbij werden beide autos en een auto voor de stilstaande auto beschadigd. De Stadjer liep vervolgens weg, maar werd even later na een tip door agenten op de Brandenburgerstraat aangehouden. Het rijbewijs van de man bleek ongeldig verklaard te zijn. Hij kon geen verklaring voor zijn gedrag geven. Volgens hem was hij van slag geraakt door de botsing en daarom weggelopen. De politie maakt proces-verbaal op. De bij het ongeval betrokken voertuigen zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Kolham: rijbewijs ingenomen
De politie heeft dinsdagavond het rijbewijs ingevorderd van een 37-jarige automobilist uit Groningen. Betrokkene reed met een snelheid van 171 km/u over de A7 bij Kolham terwijl daar maximaal 120 km/u was toegestaan. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man.

Winschoten: bromfietser onder invloed alcohol
Een 38-jarige bromfietser uit Finsterwolde is dinsdagavond op de Blijhamsterweg in Winschoten aangehouden voor het rijden onder invloed. Hij bleek ruim 2.1 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Dat is vier keer de maximum toegestane hoeveelheid van 0.5 promille. Hij kreeg een rijverbod van 11 uren opgelegd. De politie maakt proces-verbaal op.

Aduard: motorrijder gewond na ongeval
Een 47-jarige motorrijder uit Groningen is dinsdagmiddag gewond geraakt toen hij op de Friesestraatweg op de grens Aduard/Groningen met zijn motorfiets onderuit ging. Hij reed over de Friesestraatweg en wilde bij de afslag Kerkstraat linksaf slaan. Op dat moment ging hij onderuit en kwam hard op het wegdek terecht. Hij is met rugklachten overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen. De politie onderzoekt de oorzaak van het ongeval.