Politie Hollands Midden

Datum: 24 augustus 2005

Katwijk Rijden onder invloed Agenten zette de achtervolging in nadat een auto hen met hoge snelheid tegemoet was gereden. De bestuurder van de auto reed op woensdag 24 augustus, rond 02.20 uur, met hoge snelheid over de Boulevard waar maar 30 km/u gereden mag worden. Agenten hebben vervolgens gekeerd en de man gevolgd en aan de kant gemaand om hem te controleren. De bestuurder, een 23-jarige Katwijker, rook tevens naar alcohol waarna de agenten hem aan een blaastest onderwierpen. De uitslag van de testwas 465 ug/l, terwijl de limiet in het verkeer 220 ug/l is. De man is aangehouden en heeft een proces-verbaal gekregen.

Lisse Aanhouding winkeldief Het personeel van een winkel aan de Vivaldistraat hield op dinsdag 23 augustus, omstreeks 18.00 uur, een winkeldief aan. De man had drie flessen shampoo zonder te betalen meegenomen uit de winkel. Hij had de flessen in zijn sokken en zijn jas gestopt. Het personeel van de winkel wist hem buiten op de parkeerplaats aan te houden en schakelde de politie in. Agenten hebben hem meegenomen naar het bureau. De man, een 21-jarige man, zonder vaste woon of verblijfplaats is eerder in Amsterdam aangehouden voor eenzelfde zaak. De politie zet het onderzoek tegen de man voort.

Leiden Rijden onder invloed De politie heeft een 23-jarige man uit Leiderdorp aangehouden op de Gooimeerlaan wegens het rijden onder invloed. Agenten hielden een verkeerscontrole op deze locatie en onderwierpen automobilisten aan een blaastest. Ook deze man moest blazen, de uitslag van de blaastest was 390 ug/l (limiet 220 ug/l). De man kreeg een rijverbod van 3 uur en een proces-verbaal.

Leiden Greep uit de kassa

Een man heeft dinsdag 23 augustus, omstreeks 17.00 uur, een greep in de kassa gedaan in een textielwinkel aan de Breestraat. Terwijl een medewerkster wisselgeld wilde teruggeven aan een klant deed de man de greep in de kassa en ging er vandoor met een geldbedrag. Een collega is de man achterna gerend, maar zag hem op een gereedstaande fiets stappen in de Mosterdsteeg. De politie wil graag in contact met de twee vrouwelijke klanten die op het moment van de greep ook bij de kassa stonden.

Leiden Mishandeling Op dinsdag 23 augustus, omstreeks 19.00 uur, is een 34-jarige vrouw in Leiden door haar buurvrouw (leeftijd onbekend) op de Obrechtstraat mishandeld. Haar buurvrouw wilde verhaal halen bij de 34-jarige vrouw, omdat haar kinderen de vrouw eerder die dag beledigd hadden. Een buurman is tussen beiden gekomen en heeft de twee uit elkaar gehaald. De politie is ingeschakeld en stelt een onderzoek in naar de ruzie.

Leiden Drie bekeuringen Agenten zagen tijdens hun surveillance op woensdag 24 augustus, omstreeks 03.30 uur, een man tegen een schutting urineren. De agenten vroegen hem hiermee te stoppen, maar de man gaf hier geen gehoor aan. De agenten wilde hem een bekeuring uitschrijven en vroegen hem naar legitimatie. De man gaf aan deze niet bij zich te hebben en vond het allemaal maar onzin. Omdat de man weigerde mee te werken en bovendien een valse naam opgaf is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek hij wel een identiteitskaart bij zich te dragen. De agenten hebben hem drie bekeuringen gegeven, één voor het wildplassen, één voor het opgeven van een valse naam en één voor het niet tonen van legitimatiebewijs.

Leiden Aanhouding voor overtreding Opiumwet

De politie hield op dinsdag 23 augustus, rond 23.10 uur, op het Stationsplein een 35-jarige man uit Den Haag aan. Er was naar de politie gebeld dat de man zich verdacht gedroeg nabij gestalde fietsten. Gedacht werd aan fietsendieven. Dit bleek niet het geval te zijn. Wel bleek hij in het bezit te zijn van enkele grammen cocaïne. De verdachte is ingesloten. Vandaag wordt het onderzoek tegen hem voortgezet.

Voorschoten Paard overleden na aanrijding

Een paard ontsnapte dinsdag 23 augustus, rond 16.45 uur, aan zijn verzorger op het terrein van een manage aan de Veurseweg. Het dier galoppeerde via de in/ uitgang van de manage de weg op. Een 46-jarige automobiliste uit Leidschendam kon daar het dier niet meer ontwijken en reed het aan. Het paard raakte daarbij dodelijk gewond. Een dierenarts verloste het paard uit zijn lijden door het ter plaatse te laten inslapen. De automobiliste is met nek- en hoofdletsel overgebracht naar het LUMC.

Alphen a/d Rijn Aanhouding na winkeldiefstal

Een 35-jarige man uit Alphen aan den Rijn pleegde op dinsdag 23 augustus, rond 15.00 uur, in een supermarkt aan de Julianastraat een winkeldiefstal. De man nam daar een pak lasagne en enkele kippenpoten mee zonder deze bij de kassa af te rekenen. Dit werd opgemerkt door de medewerkers van het bedrijf. Deze hielden de man vast en droegen hem over aan de politie. De man heeft een directe boete van 125 euro gekregen.

Alphen aan den Rijn Aanrijding bij snelheidscontrole De politie controleerde automobilisten op dinsdag 23 augustus, in de avond, op de Hoorn op snelheid. De agent ter plaatse hoorde op een gegeven moment een auto met kracht remmen, waarna een klap volgde. Later bleek dat er een aanrijding had plaatsgevonden tussen een bestelauto en een motorfiets. De bestelauto was geflitst, waarna de bestuurder, een 45-jarige man uit Leiden, vermoedelijk op zijn remmen is gaan staan. De achteropkomende motorfiets, die overigens ook werd geflitst, kon niet meer op tijd stoppen en gleed onderuit. De bestuurder van de motor, een 22-jarige man uit Zwijndrecht kwam er zonder kleerscheuren vanaf. Zijn bijrijdster, een 26-jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn, had verwondingen aan haar benen.

Nieuwkoop/ Bodegraven Aanhouding na snelkraak drogisterij

De politie heeft woensdag 24 augustus, omstreeks 02.45 uur, een 20-jarige man uit Bodegraven aangehouden op verdenking van het plegen van een snelkraak bij een drogisterij aan het Regthuysplein. Meerdere getuigen hoorden omstreeks 02.30 uur een harde klap en glasgerinkel bij de zaak en belden direct de politie. De getuigen hoorden daarna personen praten en dat er met klikobakken werd gesleept. Een van de getuigen, een vrouw nam poolshoogte terwijl haar echtgenoot de politie belde. De vrouw liep in de richting van de geluiden, zag de mannen goederen laden in een auto en schreeuwde ze toe. Bij het zien van de vrouw gingen de mannen er snel vandoor met de auto en lieten de rest van de goederen achter. Een getuige wist de politie een kentekennummer van de auto te geven waarna met meerdere politie-eenheden een zoekactie werd verricht. Bij de kruising Ziendeweg bij Zwammerdam werd de auto gezien. De auto reed de Verloostraat in en via de Akerboomseweg, de Rijksstraatweg met hoge snelheid naar Bodegraven. In Bodegraven bleef de auto met zeer hoge snelheid rijden, negeerde een geslotenverklaring en reed de Overtocht op. Op de doodlopende weg, de Wielewaal, sprongen de drie verdachten uit de auto nog voordat het voertuig stil stond. De auto rolde echter door tegen een motorfiets bij een woning waarna het tegen de gevel van de woning tot stilstand kwam. De verdachten renden ondertussen weg in de richting van de Zwaluw, waarna ook de agenten de achtervolging te voet voortzetten. Bij de achtervolging probeerde een agent één van de verdachten tegen te houden, maar kwam ten val en liep diverse schaafwonden op. De verdachte werd echter alsnog aangehouden en geboeid overgebracht naar het politiebureau. De twee andere verdachten wisten te ontkomen. De politie zet het onderzoek voort en hoopt binnenkort de andere verdachten te kunnen aanhouden. >>> vervolg De politie prijst de alerte reactie van alle getuigen. Doordat zij direct de politie inschakelden en er zelfs een kentekennummer kon worden doorgegeven wist de politie een verdachte aan te houden. De politie zal de getuigen op gepaste wijze bedanken voor hun inzet.

Bodegraven Diefstal uit woning

In een woning aan het Hoornblad is woensdag 23 augustus, omstreeks 02.45 uur, ingebroken. De bewoonster werd wakker van geluiden en is beneden poolshoogte gaan nemen. Toen de vrouw mensen hoorde in de woonkamer heeft ze haar echtgenoot ingeseind. Beneden aangekomen bleken de dieven er al vandoor met onder andere portemonnees. Vermoedelijk zijn de inbrekers binnengekomen via een raam. De politie verzoekt getuigen die iets verdachts hebben gezien contact op te nemen met de politie.

Boskoop Aanhouding na gewapende overval

De politie hield op dinsdag 23 augustus, rond 21.30 uur, in een pand aan de Voorofscheweg een 23-jarige man uit Boskoop aan. Het signalement van de man kwam overeen met die van de dader van een gewapende overval op een snackbar aan de Dorpsstraat. Rond 21.05 uur stapte daar een overvaller de lege zaak binnen en bedreigde de 28-jarige eigenaar met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De eigenaar vluchtte weg en sloeg alarm. Een passant zag de overvaller uit de zaak wegrennen, nam het signalement van de man goed in hem op en gaf dit door aan de politie. De politie kende het vermoedelijke verblijfadres van de man en trof hem daar aan. Hij is ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek. Het is nog niet bekend of er bij de overval buit is gemaakt. Ook is er nog geen wapen gevonden.

Gouda Eenzijdig ongeval De politie heeft op woensdag 24 augustus, omstreeks 00.30 uur, geassisteerd bij een ongeval waarbij een bromfietser tegen een reclamebord is aangereden. De bestuurder, een 26-jarige Gouwenaar, is op nog onbekende wijze tegen een reclamebord aangereden die op de Kattensingel stond. De man is gevallen en heeft zich dusdanig verwond dat hij met de ambulance overgebracht moest worden naar het Groene Hart ziekenhuis.

Gouda Aanhoudingen na mishandeling en bedreiging

De politie hield op dinsdag 23 augustus, om 23.40 uur, aan de Louise de Colignystraat twee mannen uit Gouda van 44 en 35 jaar aan. Eén van de twee, een bewoner van die straat, maakte ruzie met zijn buren en had daarbij een 27-jarige Gouwenaar bedreigd en mishandeld door hem te slaan. Zijn maat hielp hem daarbij. De verdachten zijn ingesloten. De politie zet vandaag het onderzoek tegen ze voort.

Lekkerkerk Verkeerscontroles

Op de C.G. Roosweg vonden dinsdag 23 augustus twee verkeerscontroles plaats. Van 07.15 tot 13.10 uur werd er op snelheid gecontroleerd. Van de 4630 passanten reden er 62 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 104 km/u. De overtreders kunnen binnenkort een schikkingsvoorstel van het CJIB in de bus verwachten. Bij een controle in de avond vielen 8 bekeuringen. Twee automobilisten kregen een bekeuring voor het negeren van verkeerstekens op het wegdek, drie voor het niet handsfree bellen, één voor het overschrijden van de maximumsnelheid (reed 124 km/u), één bromfietser voor het niet dragen van een helm en één automobilist voor het negeren van rood licht.

Lekkerkerk Onder invloed rijden

De politie controleerde op woensdag 24 augustus, rond 02.15 uur, op de Wilhelminastraat een 25-jarige automobilist uit Lekkerkerk. De agenten stelden vast dat hij had gedronken en hielden hem aan. De aan het politiebureau uitgevoerde ademanalyse liet een uitslag zien van 295 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie maakt proces-verbaal op.

Zevenhuizen Verkeersongeval

Dinsdag 23 augustus, even voor 15.30 uur, vond op de Rijksweg A12 in de richting van Gouda een verkeersongeval plaats. Een 47-jarige automobilist uit Bilthoven verloor door nog onbekende oorzaak de controle over de auto. De auto botste tegen de vangrail aan de linkerzijde van de weg en vervolgens tegen de auto van een 42-jarige automobilist uit Soest. De auto kwam daarna tot stilstand aan de linkerzijde van de weg tegen de vangrail tot stilstand. De Bilthovenaar werd overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

--- einde berichten ---


---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --